Taşeron işçilerden Turgut’a teşekkür

Silifke Belediyesi’nde taşeron firmalara bağlı olarak çalışan ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un girişimleriyle sendikal haklarına kavuşan işçiler, Başkan Turgut’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Taşeron işçilerden Turgut’a teşekkür

 İş güvencesini sağlamak için çalışmalar yürüten Silifke Belediyesi, taşeron işçilerin de sendika üyesi olabilmesinin önünü açtı.

Silifke Belediyesi bünyesinde Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçiler, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a, işçiye ve sendikal örgütleşmeye verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. İşçiler adına bir konuşmaya yapan Çavuş Aydın Doğan, “291 taşeron işçi arkadaşım adına Başkanımız Mustafa Turgut’a teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Başkanımız bizi nasıl desteklediyse bizler de taşeron işçiler olarak başkanımızın yanındayız” diye konuştu.

“HER ZAMAN EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Toplu pazarlık hakkı ve grev hakkı gibi temel sendikal hakların, demokratik bir siyasal rejim için olmazsa olmaz haklar” olduğunu ifade eden ve işçilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Sınırsız sendika özgürlüğü, toplu sözleşme özerkliği ve grev hakkı geleneksel insan haklarının bir uzantısı durumundadır. Örgütlenme çalışma niteliğinden kaynaklı olarak tazminatsız işten çıkarılma ve mevcut taşeron ihalesi yenilendiğinde işe alınmama tehdidini engellemektedir. Türkiye'de henüz bir elin parmağını geçmeyecek kadar az belediyenin, çalışanlarına sendikal haklarını tanıdığı bir dönemde, sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla, emekçilerin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Örgütlü mücadelenin önünü açmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Silifke Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin de gereğini yerine getirmek adına tüm taşeron çalışanlarımızın sendikalı olmasını destekliyoruz. Emek yoğun işlerde, Türkiye’deki açlık sınırının altında zor şartlarda çalışıp her an işini kaybetme korkusu taşıyan çalışanların kendilerini güvende hissetmesini ülkemizin geleceği adına önemsiyoruz” diye konuştu.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36