Bu yıl EMİTT (Doğu Akdeniz Turizm Seyahat  ) fuarında Silifke Doğu Akdenizli bir liman şehri olarak varım dedi.

Silifke’mizin sevilen ve sayılan Kaymakamımızın himayelerinde, Silifke Belediyesi ve Başkanımızın Destekleri ile  Sivil Toplum örgütlerimiz Kent Konseyi, Sanayi ve Ticaret Odası, Ziraat Odası ve  değerli Başkanlarının katkıları, ve Turizm derneğimizin organizatörlüğü ile muhteşem bir sinerji gördüm.

Silifke’nin Ortak akılı; devleti, Başkanı, sanayisi, ticareti, yatçısı, otelcisi, ziraatçısı, bakkalı, esnafı, taşıyıcısıyla;  her kesim,  bir turizm bölgesinde olması gerek beraberliği, katılımı, dayanışmayı EMİTT fuarında sağlayarak , sinerji meydana getirmişler, bereket kapısını aralamışlardır.

Bu önemli bir başlangıç ve berberliğin devam ettirilmesi çok değerli sonuçlar doğuracaktır.

Fikrimce bu beraberliği festivalde Kültür Kenti ve Turizm Destinasyonu Silifke adı ile konu olarak belirlenmesi,  bu hareketin gelişmesine katkı yapacaktır.

Aynı ekibin ve ruhun bölgedeki İlan edilmiş beş adet Turizm bölgesinin harekete geçirilmesi ile Silifke’mizde turizm farklı bir boyuta taşınacaktır.

Zira bölgelerin nitelikli bir şekilde harekete geçirilmesi, yatırımcılarımızın bölgeye olan ilgisini arttıracaktır.

Geçtiğimiz yıl Ulu Resort Otelin Bölgede sağladığı harekete, Yeşilovacık’ta açılacak Marpesa Blue Beach oteli ile önemli gelişim ivmesi sağlanacaktır.

Bölgedeki Turizm  paydaşları, otel, restaurant, esnaf, yatçılar, balıkçılar, seyahat acentaları, taşımacıların Turizm derneğinin öncülüğünde senkronize edilmesinde önemli faydalar vardır..

Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir,in göstermiş olduğu samimi gayretler, ve içten çabalarla, halkımızın kalbinde karşılık bulmuş güveni, fuarda ortaya çıkan sinerjiyi,  Silifke’mizin çok nadir yakaladığı bir fırsat olarak görüyorum.

Her şey adım adım. Bu fuarda birden Silifke’ye turist beklemek için çok erken. Ama iyi bir zamanlama ve başlangıç. Velev ki Silifke’ye Turist dolsa Konaklama tesisi olarak daha çok yol kat etmemiz lazım.

Ancak bu başlangıç girişimini geliştirebilirsek,  bu dayanışmanın, ortak akılın Silifke’yi  Turizmin Çekim alanı yapacağına , bir Turizm Profosyoneli olarak, aklen ve kalben  katılıyorum..

10 yıldır fuara katılan birisi olarak ,  EMİTT fuarının genelini aslında çok başarılı bulmadım.. Silifke Emitt fuarında; En başarılı bölgelerden biri idi. Ankara Büyük şehir olarak, Kapadokya da bölge olarak başarılı idi.

En başarılı kesim acentalardı.. Bence Silifke bir daha ki fuar da olabilir veya festival de;  Seyahat acentalarını,  Silifke’de destinasyon Silifke Konusu ile davet edip ulusal bazda bir panel düzenleyebilir, ulusal turizm istişaresinin önünü açarız. Bu Silifke’nin Dünya turizmi ile senkronize olmasında önemli bir adım olur.

Bu festivale önemli destek veren Belediye Başkanımızın bu konuyu dikkate alacağını umuyorum..

Ortak akılın başarısı için; fikir, proje, aktivasyon ve istikamet lazım..

Bu karalılığın Fuarda ortaya çıktığını düşünüyorum.. Bu zevki ve mutluluğu bizlere yaşatan herkesi tebrik ediyor ve kutluyorum.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
celal necati üçyıldız 8 yıl önce

silifke, mersin uygarlığını, doğasını tüm dünya biliyor. biran önce mersin planları sanayi alanından çıkarılır. turizm ve tarım alanlarına dönüşürse, gerçek anlamda turizm patlaması yaşar. antalya yı hafta sonu gezdim. bunu daha iyi anladım.