Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na bağlı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı’nın ,Akyaka  Mavi Bayraklı plajında düzenleme yapılarak Engelli vatandaşlar ve Ailelerinin de Denizden faydalanabilmesi için yapılan düzenleme İlgimi çekti ve Facebook hesabımda Paylaştım..

 Turizm o bölgelerde boşuna gelişmiyor..

 Mavi Bayrak,  Engelsiz deniz,  yaşlı turizmine uygun düzenlemeler bölgenin niteliklerini geliştiriyor.. Eklenen her nitelik insanların daha çok ilgisini çekiyor..

 İşte bu paylaşımım sonucu,  Muhammet Ayhan adlı dostum Bir mesaj yolladı..Kendisi iş kazası sonucu omurilik felci geçirdi.. Kendisinin inancı ve benim de inancım, Allahın izni ile şifayı yakalayacak..

 Çünkü buna inanıyor.. Ve bir doktor  gibi  araştırıyor.. Günümüz insanlarının depresyona girdiği bir zamanda müthiş yaşam azmi, Çevresine de pozitif enerji yayıyor..

 Araba kullanıyor,  denize giriyor, Sürekli kitap okuyor, medyayı güncel yaşamı takip ediyor, çevresinin de okuması için gençleri teşvik ediyor ..Bu konuda çok yol almış….Sosyal medyada  da görüşlerini mümkün olduğunca paylaşıyor..

 Engelli dediğime bakmayın, aslında bir çok engeli aşmış, yaşam sevinci ile dolu.. Fiziksel olarak da inancına eminim kavuşacak.  Çevremizde her şeye ümitsizlikle yaklaşan, okumayan paylaşmayan engellileri n olduğu bir toplumda özel bir kişilik…

 İşte Oğuzlar /Yeşilovacık Mahallesinde Yaşayan Muhammet Ayhan Dostumun Mesajını sizlerle olduğu gibi paylaşıyorum.. Eminim  tespitlerini yöneticilerimiz dikkate alır, dilekleri karşılık bulur..

 Engelli olmak Biz engellileri denizden engellememeli çok düşük maliyetlerle biz Omirilik felçlilerin denize girme şanslarımızı haklarımızı engel olmaktan engelsiz deniz yaparsınız yapılması gereken bir metre genişliğinde 10 ile 15 metre tekerlekli sandalyeli engellileri denizin özgürlüğüne kavuşturabilirsiniz +Plastikten platform yapabilirsiniz biz engelliler bazen denize 5 bazen 3 metre mesafeye kadar ulaşıp plaj kumu ile karşı karşıya bırakıp hevesimizi kursağımızda bırakmayın acaba kayalık nere mi denk geldik diye tedirgin oluyoruz her defasında denize büyük bir heyecanla ulaştığımızda bize yardım edecek duyarlı insanlar arkadaşlar denk gelecek mi diye tedirgin olmayalım bir çok defasında araçtan indirilmem için bana yardım edecek olan arkadaşlar yardım etme esnasında o arkadaşlarda kalıcı rahatsızlık olmasına sebep olursam o arkadaşlarda engelli olur diye her defasında tedirgin oluyorum burada beni mutlu eden tutum ise araçtan inerken aracıma tekrar binerken yardım eder misiniz dediğimde köylüsü şehirlisi hep birlikte el verip beni denize özgürlüğüme kavuşturmaları gerçekten çok takdir ettiğim davranışlar evet denizi seviyorum yüzmeyi seviyorum denizde özgürüm engelli olduğumu denizde kaldığım zaman zarfında unutuyorum özgürlüğe kulaç atmak gerçekten tarifi imkansız mutluluk tabi bu mutluluğu biz engelliler yaşarız evet yerel yöneticiler başkanlar sizlerden ricam bu konuda sizlerden isteğim bizi unutmayın biz omirilik felçlilere çok düşük maliyete yapılabilecek platform ve kumda yürümeyen tekerlekli sandalyemize yollar yapmanız Bu konuda duyarlılığından dolayı Sayın Tevfik Ovacık bey e en içten teşekkürlerimi sunuyorum selam ve saygılarımla Muhammet Ayhan

 Engelsiz  yaşam için engelsiz bakış açılarına sahip olmamız gerekiyor…

 Muğla büyük Şehir Belediye Başkanlığı’nın bu güzel girişimi Mersin Sahillerinde neden olmasın?

 Bu konuya duyarlı Kaymakamımız  Sayın Şevket Cinbir, Büyükşehir Belediye Başkanımız  Burhanettin Kocamaz,, Silifke Belediye Başkanımız Mustafa Turgut eminim bu konuda partiler üstü girişimlerle  sahillerimize bu tip düzenlemeler yapılmasını sağlayabilirler..

 Bu iş gönül işi , Bakış açısı, eğer kaliteli talepler oluşturabilirsek bu yönde katkı yapacak vatandaşlarımız da olacaktır.

 Muhammet Ayhan Arkadaşımın Deniz Engellerimi kaldırıyor, denizde kendimi özgür hissediyorum diyor…

 Acaba böyle bir düzenleme ile bölgemiz sahilinde kendisini özgür hissedecek nice vatandaşımız var…..

 Değmez mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.