Çay, Asya kökenli ağaç olarak bilinen Camellia sinensis bitkisinin yeşil yapraklarından elde edilir ve siyah, yeşil, beyaz gibi birçok çay çeşidi vardır. Temel farkları ise tüketiciye ulaşana kadar farklı tekniklerden geçmesidir.

Diyet yapan bireylerin en gözde içeceklerinden yeşil çayın faydaları sürekli dile getirilmekte. Yeşil çayın içerdiği kafeinle beraber yağ yakıcı etkisinin de bulunmaktadır. Yeşil çayın siyah çaydan farklarına baktığımızda daha az işlenmiş olması ve antioksidan içeriğinin daha yüksek olmasıdır.

Yeşil çayın içerdiği kateşinler sayesinde dejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlar, kanser ve kalp damar hastalıkları riskini azaltır, yağ metabolizmasına etki ederek obeziteyi önlemede rol oynar.  Düzenli yeşil çay içmek metabolizmamızı hızlandırarak kilo vermemize de yardımcı olur.

Ayrıca yapılan çalışmalar yeşil çayın yağ oksidasyonunu artırdığını ve insulin hassasiyetini dengelediğini de göstermektedir. 

Ne kadar yeşil çay tüketmeliyiz sorusuna verilecek cevap ise günde 2-3 fincandır.

Kimler yeşil çay tüketmemeli?

Ritim bozukluğu olan kişiler, hipertansiyonu olanlar, gebe ve emzikliler, böbrek hastaları, uyarıcı ilaç alanlar, hipertiroid hastaları, bazı psikolojik rahatsızlığı olanlar (panik atak) uzmana danışarak tüketmelidir.

 

Yeşil çay nasıl demlenir?

  Yeşil çayın yapraklarını bir fincana koyun ve üzerine kaynattığınız suyu ekleyin. Daha sonra 2-3 dakika demleyip içebilirsiniz. Bir kişi içeceği zaman ortalama olarak 1 yemek kaşığı yeşil çay yaprağını demlemek yeterli olacaktır.

 Şunu unutmamak da fayda var: Zayıflama sadece yeşil çay ile sağlanmaz. Yeterli ve dengeli beslenme ile içildiğinde kilo vermeyi kolaylaştırır.

Sağlıkla kalın.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.