4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Bilim Meraklılarından Yoğun İlgi Gördü

4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Bilim Meraklılarından Yoğun İlgi Gördü

4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Bilim Meraklılarından Yoğun İlgi Gördü

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Stantları Şenliğin İlgi Odağı Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dahil olduğu 35 ulusal ve uluslararası kurumun işbirliği ile Mersin Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 4. Mersin Bilim Şenliği sergiler, atölyeler, yarışmalar ve etkinliklerle Mersin halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. Birbirinden eğlenceli, öğretici ve bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirilerek genç beyinlerin bilime olan ilgisini ve merakını pekiştirmek amacıyla düzenlenen şenlikte Büyükşehir Belediyesi’nin stantları katılımcıların beğenisini topladı.

4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de içerisinde olduğu 35 ulusal ve uluslararası kurumun işbirliğiyle Mersin Üniversitesi koordinatörlüğünde CNR Expo Yenişehir Fuar alanında gerçekleşti. 27-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen şenlik, bilim meraklılarından yoğun ilgi gördü. Özellikle genç beyinlerin bilime olan meraklarını pekiştirerek, ilgilerini arttırmak amacıyla organize edilen şenlikte, birbirinden eğitici, öğretici, bilgilendirici sergiler, atölyeler, yarışmalar ve etkinlikler yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de dahil 5 yerel yönetim, 3 ulusal, 3 uluslararası destekçi, 6 kamu kurumu, 11 üniversite ve 7 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen şenlikte 23 okul da yer aldı. Ayrıca 6 farklı ülkeden 8 kurum, 18 uluslararası katılımcı ve 108 atölye odacığında 196 atölye çalışması ile dolu dolu geçen şenlikten ziyaretçiler, ufukları açılmış bir şekilde ayrıldı.

Şenlikte, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlardan birisi de Büyükşehir Belediyesi’ne ait stantlar oldu. Birbirinden farklı içerikler sunarak yoğun ilgiyle karşılanan stantlar ziyaretçilerin beğenisini topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi şenlikte Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi, Sağlık İşleri Dairesi, Engelliler Dairesi, İtfaiye Dairesi, Ulaşım Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, MESKİ, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu stantlarıyla hazır bulunup ziyaretçilere farklı deneyimler yaşama imkanı sundu.

Büyükşehir’in stantları çocukların ufkunu açtı

Alanın girişinde yer alan stantta ziyaretçileri güler yüzleriyle karşılayan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi personelleri, stant içerikleriyle özellikle çocukların ilgisini çekti. Stantta yer alan deney masası da çocuklara farklı deneyimler yaşattı. Sirke, su, tahta, tentürdiyot, limon gibi malzemelerle çözelti, yoğuşma, kırılma gibi bilimsel terimleri uygulamalı olarak kavramaları amacıyla yapılan deneyler çocukların ufku açtı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler standında çubuk, su ve sirkeyle deney yapan Kadir Çağan Yılmaz, hislerini ise şu cümlelerle anlattı; “Çubuğu suya koydum. Kırılmadan dolayı kalemin alt kısmı kalınlaşıyor. Sonra sirkeye koyduğumuzda yoğunluktan dolayı biraz daha kalınlaşıyor. Şaşırdım, bilmiyordum. Yeni bir şey öğrendim. Bilime ilgim var, deney yapmayı seviyorum.”

“Bol bol C vitamini tüketmeliyiz”

11 yaşındaki Emine Eda Akça ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler standında tentürdiyot ve limonla farklı bir deney çalışmasına katıldı. C vitamininin etki gücünü deneyimleyen Akça, C Vitamini barındıran besinleri tüketme çağrısında da bulunarak şunları söyledi; “Tentürdiyodu kanımız rolünde kullandık. Limon suyunun içinde de C vitamini var. C Vitamini’ni kanımıza eklediğimiz zaman kanımızın rengini açıyor, kanımızı temizliyor. Bu yüzden kanımızın temizlenmesi için bol bol C vitamini tüketmeliyiz. Bu kanımızı temizlemek için çok önemli, hepimiz tüketmeliyiz. Bana bu deneyimi yaşattığı için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

Havva Günsena Seyrek ise şenlikten aldığı ilhamla bir robot üretmek istediğini belirterek “Gidiş gelişleri kolaylaştırmak için ışınlanmayı geliştirecek bir robot yapmak istiyorum. Dünyanın her yerini gezmek istiyorum” dedi.

Çocuklar Çowçow’u çok sevdi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi standında çocukları sevecenliği ve cana yakınlığıyla karşılayan İtfaiye Dairesi’nin eğitimli Çin Aslanı cinsi köpeği Çowçow, çocukların ilgi odağı oldu. Çowçow’u seven, sarılan ve birlikte fotoğraf çektiren çocuklar, cinsine ender rastlanan Çowçov’a büyük ilgi gösterdi. Şenliğin en renkli katılımcısı Çowçow, zaman zaman stantlar arasında dolaşarak ilgiyi üzerinde topladı. Ayrıca İtfaiye Dairesi, stantta sergilediği ekipmanlar ve standın yanında yer alan itfaiye aracıyla da ziyaretçileri, arama-kurtarma üzerine hayata kazandırılan teknolojiler ve inovasyonlar hakkında bilgilendirdi.

MESKİ’nin Su Analiz Aracı dikkat çekti

Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü standının önünde yer alan Su Analiz Aracı ile ziyaretçiler günlük hayatta ihtiyaçlarını karşıladıkları suyun hangi aşamalardan geçirilerek incelendiğini gözlemleme fırsatı yakaladı. MESKİ standında ziyaretçilere suyun insan vücudu ve yeryüzündeki kullanımına dair bilimsel verilerin yer aldığı broşürler ve kitapçıklar hediye edildi. Öte yandan “Kanalizasyon Çöplük Değil” broşürüyle ziyaretçilerin kanalizasyon hatlarını korumaları konusunda bilinçlenmeleri de sağlanırken, su tasarrufu konusunda da farkındalık oluşturuldu.

Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu eğlenceli içeriklerle Şenlik’te yer aldı

Bilim Şenliği’nde birbirinden renkli stantlarıyla ziyaretçilerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu standıyla çocuklara eğlenceli içerikler sundu. Çocuklar, kağıtlara yazdıkları dilekleri Dilek Robotu’na atarak Bilgiç Canavar fotoğraf köşesinde fotoğraf çekildi. Dağıtılan hulahopları çevirerek eğlenen çocuklar, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu standında eğlenceli içeriklerle keyifli vakit geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi çeşitli içeriklerle ziyaretçileri karşıladı

Park ve Bahçeler Dairesi standında ziyaretçilere bitkilerin yapıları ve bilimin ekolojik denge üzerindeki rolü hakkında bilgiler verilirken, Aynı Sefa adıyla bilinen Calendula Officinalis çiçeği ve Ada Çayı tohumu hediye edildi.

Ulaşım Dairesi standında yer alan trafik parkurunda çocuklara trafik kuralları hakkında bilgiler verilirken, trafik temalı çeşitli aktiviteler yaptırıldı. Sağlık Dairesi ve Engelliler Dairesi stantlarında ise Alzheimer hastası yaşlıların ve engelli vatandaşların yaptığı el emeği ürünler sergilenirken, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık birimleri ve engellilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36