Altunok, “Cüceloğlu’nun adını Silifke’mizde yaşatacağız”

Altunok, “Cüceloğlu’nun adını Silifke’mizde yaşatacağız”

Altunok, “Cüceloğlu’nun adını Silifke’mizde yaşatacağız”

 

Mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, bir süre önce hayatını kaybeden Silifke’li Ünlü psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun adını Gazi Mahallesinde  yapımı devam eden bir parka vereceklerini açıkladı.

Pandemi kurallarına uygun şekilde Belediye Başkanvekili Sadık Altunok başkanlığında yapılan Mart ayı olağan meclis toplantısına katılan belediye meclis üyeleri, gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Plan ve Bütçe Komisyonu, Emlak ve İstimlak, Ulaşım, Mali Hizmetler, Park ve Bahçeler Müdürlüğünden gelen raporlar ele alındı. Yapılan karşılıklı görüşmelerden sonra bu maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Siz değerli meclis üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza ve kentimize yönelik çalışmalarla ilgili olarak uyumlu bir çalışma sergilemekteyiz. Meclis toplantılarımızda aldığımız ortak kararlar halkımız ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Bir süre önce aramızdan ayrılan değerli hocamız Silifke’mizin yetiştirdiği Psikolog ve Yazar Prof Dr Doğan Cüceloğlu’nun vefatından büyük bir üzüntü duyduk. İlçemize bağlı Mukaddem mahallesinde 1938 yılında dünyaya gelen Hemşehrimiz Doğan Cüceloğlu, yazdığı kitaplar, verdiği konferanslar,  seminerler ve televizyon programları ile eğitim dünyasına ışık tutmuştur. Yaşamı süresince ve düzenlediği her konferans ve söyleşilerde Silifke’li olduğunu ön planda tutan değerli büyüğümüz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ismini bizde Silifke’mizde yaşatma kararı aldık. Bu nedenle belediye olarak şu anda Gazi Mahallesi İlhan Akgün Caddesi üzerinde yapımına devam ettiğimiz parka Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu sevgi parkı adı verilmesi kararına oy birliği ile verdiğiniz destekler çalışma azmimizi artırmıştır. Ayrıca Sayağzı mahallemizde yapımı süren Çanakkale ve Güneydoğu Anadolu’da vatanı uğruna canını seve seve feda eden ve her bir Silifke’li şehitlerimiz için bir fidan dikerek oluşturduğumuz hatıra ormanına da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcımız Dr Devlet Bahçeli isminin verilmesi önerimizi de uygun bularak oy çokluğu ile destek verdiniz. Silifke’miz ve halkımızın menfaatlerine yönelik her türlü çalışmalarda sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Meclis toplantılarımızda aldığımız kararların ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek mart ayı olağan meclis toplantısı oturumunu kapattığını açıkladı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36