Altunok, “Engelleri sevgiyle aşacağız”

Altunok, “Engelleri sevgiyle aşacağız”

Altunok, “Engelleri sevgiyle aşacağız”

 

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen “Engelli çocuklarda ergenlik” konulu konferansta konuşan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, “engelleri sevgiyle aşacağız” dedi.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kültür merkezinde organize edilen “Engelli Çocuklarda Ergenlik” konulu konferansa ev sahipliği yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, konferansı engelli çocuklar ve aileleri ile takip etti.

Çocuk Gelişim Uzmanı Sündüs Kotuk ve Uzman Klinik Psikolog Hatice Arıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, İlçede yaşayan engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için her bireye önemli görevlerin düştüğünü de hatırlattı. Başkanvekili Altunok açıklamasında, “Silifke belediyesi olarak ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Onların günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da onları toplum kazandırmayı ve toplumla bütünleştirmeyi hedefliyoruz.Engelli çocuklarımızı toplumdan soyutlamadan onları topluma kazandırmak adına belediye olarak yeni projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Belediyemizin şu an üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüğü diğer bir proje ise otizmli çocuklar yaşam merkezidir. İlçemize bağlı Toros mahallesinde yapımı devam eden bu merkezimizi standartlara uygun bir şekilde dizayn ediyoruz. İlçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızı bu merkezde toplayarak onların eğitimi konusunda hizmet vereceğiz. Çalışmalarımız kısa sürede tamamlanacaktır.Onların eğitimine önem vereceğiz. Unutmamalıyız ki eğitim her engeli aşar. Onlara sahip çıkmak başta fedakar aileleri olmak üzere hepimizin asli görevidir” diyerek engellerin sevgiyle aşılabileceğine vurgu yaptı.

Çocuk Gelişim Uzmanı Sündüs Kotuk ve Uzman Klinik Psikolog Hatice Arıcı’da engellilerin ergenlik döneminde karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözümü konusunda aileleri ve katılımcıları bilgilendirdiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36