Altunok, lavanta bahçesini gezdi

Altunok, lavanta bahçesini gezdi

Altunok,  lavanta bahçesini gezdi

 

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ilçeye bağlı Çaltıbozkır Mahallesinde yetiştirilen lavanta bahçesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“Bu projemiz halkımıza ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacaktır” diyen Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Asım Özçalık, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’a lavanta yetiştiriciliğinin bölge halkına sağlayacağı faydalardan bahsetti. Dernek Başkanı Özçalık verdiği bilgide, “Başkanım dernek olarak mahallemizde başlattığımız lavanta bahçesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projeyle birlikte farkındalık oluşturup lavanta bahçesiyle, kırsal mahallemizde gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızı ve de özellikle kadınlarımızın istihdama katılımını kolaylaştırmak amacıyla bu projeye büyük önem ve destek veriyoruz. Dernek olarak asıl amacımız ilçemizde daha önce üretimi yapılmayan bir ürünü Çaltıbozkır mahallemize getirerek kadın eliyle görünüşü ve kokusu güzel olan lavanta çiçeği ve çiçeğinden elde edilen yağın üretimini yapmaktı.

Bu çalışmamızla ilçemize ekonomik anlamda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kozmetik sektöründe yaygın kullanılmasının yanı sıra tıbbi ürünlerde de kullanılan lavanta çiçeği üretimini yaparak bu ürünler sayesinde marka değeri yaratmayı planlıyoruz. Kadınlarımızın ve çiftçilerimizin toplumsal yapı içinde söz sahibi olmalarını ve ilçemizin ekonomisine katkı sağlayarak örnek teşkil etmelerini istiyoruz. Dernek olarak başlattığımız lavanta yetiştiriciliği projemize bugüne kadar verdiğiniz destekler için sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek lavanta bahçesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından uygulamaya koyulan lavanta bahçesi projesinin ilçede istihdama ve ekonomiye büyük destek sağlayacağına inanıyorum” diyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Çaltıbozkır Mahallesinde üretimine başlanan lavanta bahçesini gezdi. Dernek Başkanı Mehmet Asım Özçalık ve yönetim kurulu üyeleri ile bir görüşme yapan Silifke Belediye Başkanvekili Altunok, ayrıca lavanta bahçesini gezmeye gelen vatandaşlarla da görüştü.

Başkanvekili Altunok burada yaptığı açıklamada, “Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ve özellikle de kadınlarımızın üretime yönlendirilmesi ve ekonomiye sağlayacağı katkılara öncülük eden  Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Asım Özçalık ve yönetim kurulu üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Burada yetiştirilen lavantaların ilçemize güzel bir görünüm kazandırmasının yanı sıra ilçemize ekonomik alanda da büyük katkılar sağlayacaktır. Lavanta bahçesi ayrıca ilçe halkımızın ve çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimizin de ilgi odağı haline gelmesi sevindirici bir gelişmedir. İlçemizde düğün, nişan ve diğer organizasyonlarla ilgili faaliyet gösteren sektörlere de büyük katkılar sağlayan lavanta bahçelerimiz ilçemizin tanıtımına da büyük katkı sunmaktadır. Biz de belediye olarak derneğimizin bu faaliyetlerine destek vermeye devam ediyoruz” diyerek lavanta bahçesi çevresinde derneğe ait binalarda ve üretilen ürünlerin pazarlandığı standları da ziyaret etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36