“Asrın suyu denize akıyor”

CHP İlçe Başkanı Uçar, “Asrın suyu denize akıyor”

“Asrın suyu denize akıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “”Türkiye'den KKTC'ye boru hatlarıyla götürülen 'Asrın Suyu' iki aydır yönetim krizi çözülemediği için denize akıyor” dedi.

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne boru hatlarıyla götürülen 'Asrın Suyu' iki aydır yönetim krizi çözülemediği için denize boşaltılıyor. 600 milyon liralık yatırım gerektiği için bir türlü iki ülkenin anlaşamadığı su yönetimi krizi iki ülke arasındaki mali protokolü de tıkanma noktasına getirdi. Yazık günahtır. Projeyi yap maliyeti hesapla, suyu denize akıt” dedi.

İki ülke arasında ki krizin had safhaya geldiğini gündeme getiren İlçe Başkanı Uçar, “1.6 milyar lira maliyetle Anamur'dan denizin 250 metre altından askılı boru sistemiyle Girne'ye ulaşan suyun yönetimi konusundaki krizin temelinde, "Tüketicilerden faturayı kim toplayacak?" sorusu yatıyor. KKTC tarafı, mevcut belediyelerin ve belediyelerin kurduğu şirketin, su faturalarını tahsil etmesini istiyor. Türkiye tarafı ise, suyun KKTC'ye bedava verildiğini, Ada içindeki su dağıtımının maliyetinin ise, KKTC tarafından karşılanmasını istiyor.

600 MİLYON YATIRIM

Su dağıtım maliyetinin içinde KKTC'deki pompa istasyonlarının elektrik maliyeti ile arıtma tesisinin işletilmesi bulunuyor. Türkiye ayrıca mevcut dağıtım hatlarının yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, KKTC içinde ek 600 milyon liralık yatırıma dikkat çekiyor. Türkiye mevcut belediyelerin, günümüzde su fatura tahsilat oranlarının çok düşük olduğunu, çoğunluğunun mali krizde bulunduğunu ve 600 milyon liralık ek yatırımı da yapmak için kaynağının olmadığına dikkat çekiyor ve suyun özel şirketlerin de katılacağı bir sistemle işletilmesini istiyor. Hal böyle olunca AKP hükümetinin övünerek hayata geçirdiği Asrın projesi denize boşaltılıyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36