Atakent Sahili kiraya veriliyor

Atakent’te büyükşehir’in kiraladığı1254 m2’lik alanını bu yıl Silifke Belediyesi işletmeyecek. Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile Atakent sahilinin işletmesi Denizkızı turizm şirketine veriliyor.

Atakent Sahili kiraya veriliyor
Haber: Atike Ceylan

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılı ocak ayı olağan meclis toplantısı kongre ve sergi sarayında yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda çokça eleştirilen Silifke’nin ünlü Atakent sahillerindeki plajların işletmesine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Atakent sahillerinde belirli noktaları büfe ve benzeri alanlar için kiralayan büyükşehir yönetimi, plajların kendi şirketi olan Deniz Kızı A.Ş tarafından işletilmesi için düğmeye bastı. Büyükşehir belediye meclisi Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Burhanettin kocamaz başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi kongre ve sergi sarayı toplantı salonunda bir araya geldi.

Gündem dışı olarak meclis gündemine sunulan geçtiğimiz yaz gündemde sürekli yer alan Silifke Atakent sahili ile ilgili olarak, protokol ile tasarrufu mersin büyükşehir belediyesine geçen alanların işletmesi yönünde Mersin büyükşehir belediyesi Deniz Kızı A.Ş’nin idaremize müracaatı olmuştur diye belirtti.

 Mecliste oybirliğiyle alınan kararla şu noktalara değinildi. 3621 sayılı kıyı kanunu ve kıyı Kanunu’nun uygulanmasına dair yönetmelik ile 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak 08.01.2016 tarihli protokol ile Mersin ili Silifke ilçesi Atakent Mahallesi Susanoğlu ve Kapızlı mevkiinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki mülkiyet hazineye ait Susanoğlu 448 ve Kapızlı 721 parsel numaralı toplam 164.500.00 m2 yüzölçümlü taşınmazların işletilmesi hakkı Mersin büyükşehir belediyesi tasarrufuna geçmiştir.

Protokol ile tasarrufu Mersin büyükşehir’e geçen alanların işletilmesi yönünde Deniz Kızı A.Ş’nin idaremize müracaatı olmuştur. 5216 sayılı büyükşehir belediyesi Kanunu’nun 26. maddesi “Büyükşehir belediyesi kendisine verilen görev ve hizmet alanında ilgili mevzuatta belirtilen usullere göre sermaye şirketleri kurabilir. Genel sekreter ile belediye ve bağlı kuruluşlarında yöneticilik sıfatını haiz personel bu şirketlerin yönetim ve denetimi kurullarınca görev alabilirler. Büyükşehir belediyesi, kendine ait büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir, ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşların %50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisinde belirlenecek süre ve bedelle işletmesini devredebilir”. Hükmü yer almaktadır. Alınan yasa hükmü uyarınca işletme hakkı mersin büyükşehir belediyesince milli emlak müdürlüğüne yatırılacak cari yıl maktu kira bedeli, hâsılatın cari yıl maktu kira bedelinin üstünde olması halinde hâsılattan cari yıl maktu kira bedeli düşülerek bulunan farkın %5 ilave bedel olarak ödenmesi, ayrıca 3. şahıslara kiraya verilmesi halinde cari yıl maktu kira bedeline ilaveten kira bedelinin fazla olan kısmının %35’i mersin büyükşehir belediyesine ödenmek şartıyla Mersin büyükşehir belediyesi Deniz Kızı A.Ş’ne işletme hakkının devir edilmesi ile ilgili teklifin gündeme alınarak, Plan ve bütçe Komisyonu ile Mersin büyükşehir belediyesinin ortak olduğu şirketlerin hesaplarını inceleme komisyonuna müştereken havalesine yapılan iş, an oylama neticesinde mevcudun oybirliğiyle karar verilmiştir’ denildi.

CHP’li büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ise söz konusu Atakent sahilinde yer alan plajların Mersin Büyükşehir belediyesi tarafından işletilmesi gerektiğini, 3. şahıslara kiraya verilmemesi gerektiğini söylediler.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79