Atakent Sahilinde bayram yoğunluğu yaşandı

Atakent Sahilinde bayram yoğunluğu yaşandı

Atakent Sahilinde bayram yoğunluğu yaşandı

 

Haber: Atike Ceylan

Ramazan Bayramı nedeniyle Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent sahilindeki oteller, moteller yüzde yüz doluluk oranı yaşadı. Bunun haricinde günübirlikçilerin akın ettiği Atakent sahilleri beklenilen üzerinde yerli turist ağırladı.

BAYRAL DOLU DOLU GEÇTİ

Bayram tatilini fırsat bilen yerli turistler, Ramazan Bayramın tatiline girilmesiyle birlikte Atakent, (susanoğlu) akın etti. . Farklı kentlerden Silifke’ye gelen tatilciler otelleri doldurdu. Yoğunluk sadece sahilde değil, parklarda doldu taştı. Bu durum ise turizmciyi ve esnafın yüzünü güldürse de vatandaşların sahili bilinçsizce kullanarak kirletmesi üzdü. Öte yandan bayramda çok fazla yaşanılan hırsızlık olayları tatile gelen vatandaşların zor anlar geçirmesine neden oldu.

Öz Susanoglu Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Ahmet Doğan, yaz sezonunun bayramla birlikte başladığını belirterek, bu yıl sezonunu beklenilenden daha yoğun geçeceğini, mevsimlerle ilişkili olarak ta geçtiğimiz yıl Kasım ayına kadar süren sezonun bu yıl aralık ayına kadar devam edeceğinin de altını çizdi.

 KARPUZ KABUĞU DENİZE, BİRA ŞİŞESİ YOLA ATILMAMALI

Doluluğun sadece kaliteli turistten değil, bilinçsiz turistlerden de oluştuğunu belirten Başkan Doğan, fakat bununda olumsuz yönlerinin yine turizmi etkilediğini belirterek şu sözlerle devam etti: Bayram umduğumuz üstünde kalabalıktı geçti. Fakat birçok sorunu da birlikte getirdi.  Sahilimizde pek çok sorun var. Bunların bayında vatandaşı bilinçlendirmek ve caydırıcı kolluk kuvvetine desteğine ihtiyacımız var. Sorunlarımızdan en önemlisi yerli ve ekonomi seviyesi düşük turistten kaynaklanan sorunlar. Örneğin parklarda yeme içme ve yatmalarını, yani gelen insanlar seriyor bir kilim parklarda yatıp kalkıyor, yemeğini pişirip mangalını yakıyor ve ardından da pisliğini temizlemeden çekip gidiyor. Sadece bu değil karpuz kabuğunu denize atan var, içki şişesini ortalık yerlerde kıran var, Yani insanların toplumsal alanda yaşarken belirli kurallara uyması gerektiğini hatırlaması için sık sık uyarıların yapılması gereklidir. Hal böyle olunca bizler yeteri kadar uyarı yapıyoruz ama karşısında resmi görevli görmek istiyorlar. Bu nedenle bu sorunları belediyelerimizle, jandarma ve denizkızı şirketi yetkilileri ile görüşüp hep birlikte bir çözüme kavuşturma ve daha iyi hizmet vererek kalitemizi yükselmek istiyoruz.  İnsanların nerede yatacağını, nerede mangal yapabileceğini, nerelerde piknik ve mangal yakabilecekleri yerlerin belirlenmesi gereklidir” dedi.

HIRSIZLARA KARŞI ÖNLEM ALINMALI

Öte yandan ardı arkası kesilmeyen hırsızlık olaylarına da değinen Başkan Doğan, “Özellikle bayramda her gün 3-5 kişinin aracı patlatılarak hırsızlık olayları yaşandı. İnsanlar araçlarda değerli eşyalarını bırakmanın yanı sıra çamaşırlarını da bırakınca resmen çıplak bir şekilde kaldıkları da oldu. Buradan gelen yerli yabancı turistleri de uyarmak istiyoruz. Lütfen değerli eşyalarını araçlarınızda bırakmayınız. Tedbirli davranınız Jandarma sürekli devriye gezse bile her insana bir asker konulamayacağına göre insanlarda birazda mallarını kendileri korumaya almalıdırlar. Hep birlikte duyarlı olursak bu olumsuz durum en aza indirebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

 

BU SEZON DOLU VE UZUN GEÇECEK

Geçen yıla oranla bu yıl sezondan umutlu olduklarının altını çizen Başkan Do5ğan, “Sezon şuan başlamış durumda. Seçim nedeniyle istenilen doluluk sadece bayramda yaşansa da seçimin ardından sahillerimizin yine dolacağını düşünüyorum. Birde bizim burada Eylül ayından sonra başlayan bir sezon var. Yani tıklım tıklım dolu olmasa sahillerimizde yine de 1000-1500 kişiyi ağırladığımız bir sezondur. O zaman daha kaliteli turistlerin sahillerimizi doldurduğu bir dönemdir. Geçen yıl Kasım ayına kadar devam etti, bu sezon bu yıl mevsimlerinde etkisi ile Aralık ayına kadar süreceğine inanıyorum” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gökhan atakan 5 yıl önce

Deniz sadece bayram kalabalığıda değil öğlen ve öğleden sonra adı konulamayan bir pisliklikle kaplanıyor.Lütfen bu sorun artık çözülsün.

banner36