ATATÜRK KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ATATÜRK KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ATATÜRK KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Silifke Belediyesi’nin ulaşım alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan ve ‘Göksu Nehri’nin Yeni Gerdanlığı’ olarak nitelendirilen Atatürk Köprüsü’nün açılışı görkemli bir tören ile gerçekleştirildi.

Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayan, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 75 m uzunluğunda olan 4. köprünün açılışı, Göksu Parkı’nda düzenlenen törenle ve törenin ardından sahne alan Göksel konseriyle yapıldı.

 

Açılış için Göksu Parkı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkan vekili Nazif Ali Arıcan, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Koordinasyon Şube Müdürü Atilla Erden, CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, Silifke Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü, Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ve vatandaşlar katıldı.

 

 ‘KENTİMİZE HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke’nin bir tarım kenti olmasının yanı sıra sanayi, turizm ve üniversite kenti olma yolunda da hızla ilerlediğine dikkat çekerek, 2014 yılından bu yana çok ciddi yatırımlara imza attıklarını belirtti.

88 mahallede gerçekleştirilen yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Başkan Turgut, "Kent merkezimiz ile birlikte 88 mahallemizi de sosyal ve kültürel anlamda kalkındırmanın ve geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Kentimize hak ettiği değeri kazandırmak adına yaptığımız hizmetleri halkımız görüyor ve biliyor. Takdirini de onlar yapıyor. Değerli hemşerilerim. 2000 yıllık tarihi taş köprümüzün ayaklarının zayıflaması ve yeni bir köprüye ihtiyaç duyulması neticesinde, 4. bir köprüyü ilçemize kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın gerek trafik gerekse yaya olarak yoğun bir şekilde kullandığı Taş Köprü’nün restorasyon çalışmasına alınması, 4.köprümüzün ulaşım alanında ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Taş Köprü UKOME kararıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden trafiğe kapatılacak olup, ulaşım Atatürk Köprüsü’nden sağlanacaktır. Kim ne derse desin kimler hangi engeli koyarsa koysun hiç kimse bu kente yaptığımız hizmetin önüne geçemeyecektir. Köprümüzün şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Atatürk Köprüsü'nün açılmasıyla kentin her iki tarafın da var olan trafik yoğunluğunun ve ulaşım sıkıntısının azalması beklenirken Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerinde de bir canlılık yaşanacağı belirtiliyor.

 

GÖKSEL, SİLİFKELİLERİ COŞTURDU

Köprü açılışının ardından hayranlarına unutulmaz bir konser veren Göksel, Silifke’de Atatürk Köprüsü’nün açılışında sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Başkan Turgut’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Son yıllarda özellikle gençlerin ilgiyle takip ettiği ünlü sanatçı Göksel, sevilen şarkılarını binlerce hayranıyla hep bir ağızdan söyledi.

Telefon ışıklarıyla Göksel’e eşlik eden Silifkeliler, Göksu Parkı’nda unutulmaz bir gece yaşadılar. Konser sonunda Göksel’e Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut tarafından teşekkür plaketi verildi.

 


























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36