Başbakan Yıldırımdan erken seçim açıklaması

Başbakan Yıldırımdan erken seçim açıklaması

Başbakan Yıldırımdan erken seçim açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçime ilişkin açıklama yaptı.

24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşklanı milletvekili ve muhtar seçimleri yapılacak. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.

16 Nisan 2017'de yapılan halk oylamasıyla parlamenter sistem değiştirilmiş ve halkımızın kabul oylarıyla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi anayasamızda yerini almıştır. Bu anayasa değişikliğinden sonra bazı maddeler hemen yürürlüğe girdi, bazıları ise yapılan seçimlerden sonra yürürlüğe girmesi öngörülmüştür. Aradaki zaman içerisinde 2 yılı aşkın süre içerisinde 3 Kasım'da seçimlerin yapılması yönünde partiler tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti, zaman içerisinde azalmamış artmaya devam etmiştir.

Vatandaşlarımız bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasayla uygun hale gelmesini beklemektedir. Sürecin bu şekilde devam etmesinin ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün, bugün yaşanan gelişmeleri de dikkate aldığımızda böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79