Başkan Aktan, 81 ilin sağlık temsilcileriyle buluştu

Başkan Aktan, 81 ilin sağlık temsilcileriyle buluştu

Başkan Aktan, 81 ilin sağlık temsilcileriyle buluştu

 

Silifke Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi iş birliğinde organize edilen 'Sağlık Okuryazarlığı Temelinde Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerine Çok Paydaşlı Yaklaşım Bilgi, Deneyim ve Paylaşım Çalıştayı' na katkı sağladı.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Altınorfoz Otel’de gerçekleştirilen çalıştayın akşam yemeğine Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay ve 81 ilden temsilciler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, katkı sağlayan Silifke Belediyesi ve Başkanı Mücahit Aktan’a da ayrıca teşekkür ettiğini belirtti. Çalıştay’ın akşam yemeği sonrasında Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterileriyle 81 ilden katılan sağlık temsilcilerine keyifli dakikalar yaşattı.

‘EMEĞİ GEÇEN VE KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, "Evde Sağlık Hizmeti, dünyanın değişik yerlerinde, değişik şekillerde bu hizmetler uygulanıyor. Türkiye’de 2010 yılında başlayan ve 9 yıldır çalışmaları devam eden ancak iller arasında bile uygulama farklılığı olan bir sistem. Daha önce Sağlık Bakanlığında halk sağlığı kurumunun kontrolündeydi. Şimdi yeni yapılanmamızla beraber Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünde. Ancak mevzuat açısından yapılması gereken bazı değişikliklerin olduğunu düşünüyorum. Evde sağlıkta hizmet eden bir hekim olarak sahada çalışan arkadaşlarımızın yoğun bakımda, acil serviste, diyalizde ve benzeri birimlerde çalışanlar gibi özellikle, nitelikli bir hizmet olduğunu kabul ediyorum ve bunun bu seviyede düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür çalıştayların en önemli sonucu gündemde kalmak, tartışmaya açık olmak, eleştirilmek ama netice de en iyiye, en güzele hep beraber ulaşabilmektir" dedi.

BAŞKAN AKTAN, ‘KENTİMİZDE AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK’

Çalıştay’a katılan 81 ilden sağlık temsilcilerini Silifke’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Aktan, ‘Denizi, doğası ve tarihi güzellikleriyle her anından büyük zevk alacağınız bu güzel kentimizde, çok değerli sağlık müdürlerimizi ve temsilci arkadaşları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Silifke Çalıştay’ı inşallah vatanımıza ve milletimize hayırlı gelir. Silifkeliler olarak bizler her zaman misafirperverliğimizle ön plana çıkmış, böylesi güzel etkinliklere her zaman sahip çıkarak katkı sunmuşuzdur.

Üzerimize düşen bir sorumlulukta her zaman sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyor, bu güzel Silifke akşamında sizlerle bir arada olmama vesile olan ve bu çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79