Başkan Aktan’a Kıl Heybe ve Kilimli hayırlı olsun ziyaret

Başkan Aktan’a Kıl Heybe ve Kilimli hayırlı olsun ziyaret

Başkan Aktan’a Kıl Heybe ve Kilimli hayırlı olsun ziyaret

 

İmamuşaklılar Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Helim Yapalak ve yönetim kurulu üyeleri, Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek yönetim kurulu üyelerini tanıtan Dernek Başkanı Helim Yapalak, Belediye Başkanı Mücahit Aktan’a günün anısına heybe, kilim ve kavurga hediye etti.

‘BAŞKANIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN’

Başkan Helim Yapalak, ‘Silifke’de yıllardır faaliyet sürdüren, yörük yaşamını ve yörük kültürünü yaşatan bir derneğiz. Dernek olarak Yörüklerin, yaşamları, kültürleri, müzikleri gibi birçok olguda çalışmalar yapmaktayız. Yörük kültürünü ve anlamını yitirmeden yaşatmaya çabalıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz yayla şenliklerimizde ise yörük kültürünün yaşamını en iyi şekilde yansıtıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyor, göreve yeni seçilen Belediye Başkanımız Mücahit Aktan’a başarılarının devamını diliyoruz’ dedi.

‘İMAMUŞAKLILAR DERNEĞİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan ise İmamuşaklılar Derneğinin kurulduğu günden buyana başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, "Silifke’de yörük yaşamına ait ne varsa tüm gelenekleri hep birlikte yaşatacağız.  Bu toprak sevgisini, komşu ile akraba bağlılığını, sosyal ve kültürel etkinliklerimizi gelecek nesillerimize aşılayarak, kültür değerlerimizi kaybetmemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Dernek sayesinde Türkiye'nin ve dünyanın her yerine yayılmış olan bu ailemiz, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, devletin birliğine, ezanımıza ve bayrağımıza saygılı ve de bağlı, Türk devletinin milleti ile bütünleşerek hür yaşaması ve bağımsızlığı noktasında daima hassasiyet göstermiş olan, hiçbir zaman devlete karşı eşkıyalıkta, millete karşı ihanette bulunmamış olan temiz ve dürüst bir aile olarak tanıdığımız İmamuşaklıların, her türlü etkinliklerinde de yanında olacağız.

Birlik ve beraberlik içerisinde tüm derneklerimizle olduğu gibi İmamuşaklılar Derneğimizle de uyum içerisinde çalışacağımızı belirtmek istiyor, Dernek Başkanımız Helim Yapalak ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36