Başkan Aktan’dan 23 Nisan mesajı

Başkan Aktan’dan 23 Nisan mesajı

Başkan Aktan’dan 23 Nisan mesajı

 

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, "TBMM; bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise, teminat altına aldığımız geleceğimizin bir nişanesidir" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun yıldönümü ile aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’ı yayımladığı bir mesajla kutladı.
Başkan Aktan mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenliğini sembolize ettiğinin altını çizerek, “Millet iradesi ve egemenliğinin üzerinde hiçbir gücün olmadığı ve kesinlikle olamayacağı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işte bu günde yapılan açılışıyla kayıtlara geçmiştir. Bu bakımdan 23 Nisan demek; bağımsızlık ve egemenlik demek, 23 Nisan demek; millet ve halk iradesi demek, Büyük Millet Meclisi demek; Türkiye Cumhuriyeti demektir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin geçmişte savaşarak verdiği bağımsızlık mücadelesini, bugün çok daha farklı yol ve yöntemlere karşı sürdürmeye devam ettiğini vurgulayan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, “Milli bağımsızlığımızı elde etme uğruna yıllar önce çetin mücadeleler vermiş olan milletimiz, günümüzde ise bu mücadelesini hemen her alanda gelişerek, kalkınarak ve büyüyerek vermek zorundadır. Türkiye’mizi gelişmiş dünya ülkeleriyle rekabet edebilir konuma ulaştırdığımız an, işte bu mücadelemizi taçlandırdığımız an olacaktır. Unutmayalım ki bu ülke, sadece kendi coğrafyasının değil, yeryüzündeki tüm mazlum milletlerin de umududur, ayakta kalma gücüdür. Bizde çocuk demek; gelecek demektir” vurgusunu yaptı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36