Başkan Kocamaz, Demokrasi Parkı’nı Açtı

Başkan Kocamaz, Demokrasi Parkı’nı Açtı

Başkan Kocamaz, Demokrasi Parkı’nı Açtı

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Demokrasi Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Başkan Kocamaz, “Alanı küçük ama anlamı büyük bir park” dedi.

Demokrasi Parkı’nın açılışının ardından ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve açılışa katılanlar, 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına beyaz güvercin uçurdu.

Açılışta yaptığı konuşmasında sıcak havaya rağmen törene gelenlere teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Park olarak mütevazı, alan olarak çok geniş olmayan ama anlam olarak gerçekten çok önemli bir park. Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Demokrasimize, cumhuriyetimize kastedenler ülkede birlik ve beraberliği bozmak, insanları birbirine düşürmek, nifak tohumları ekerek birilerine hizmet etmek için Truva Atı olarak görev aldılar. Maalesef ülkemizde büyük sıkıntılara yol açtılar. 249 vatan evladımız da maalesef şehadet şerbeti içti. Demokrasi şehidi olarak tarih sayfalarında yer aldılar” dedi.

Parka, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar ile Demokrasi Parkı ismini verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Geçen yıl başlattığımız ve yaklaşık yılbaşından bu yana da hizmete sunduğumuz bu kavşağın ismini Büyükşehir Belediye Meclisi’nce Demokrasi Kavşağı olarak belirledik ve onun hemen yanı başında bulunan bu yeşil alana da bu kavşağın ismine uygun olarak Demokrasi Parkı ismini verelim dedik. Büyükşehir Belediye Meclisimiz de az önce bu kararı aldı ve burası Demokrasi Parkı olarak inşallah Mersinlilere hizmet edecek” şeklinde konuştu.

“Alanı küçük ama anlamı büyük”

Millet olarak demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Dediğim gibi alanı küçük ama anlamı büyük bir park. Onun için hep birlikte hem parkımıza, hem demokrasimize hem de cumhuriyetimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin dâhili ve harici düşmanları kurulduğu günden bu yana var olmuştur. Aslında Türk tarihinin her döneminde Türk’e ihanet eden, devleti bölmek, parçalamak isteyen hainler rol almışlar, Türk Milleti’ni huzursuz etmek için çok büyük gayretler göstermiştir. Hepimiz biliyoruz ki Anadolu toprakları gerçekten kutsal topraklar, bizim için önemli topraklar. Sadece bizim için değil, dünya için önemli topraklar. Onun için de tarih boyunca Haçlı Seferleri ile bu topraklarda gözü olanlar gelip buralarda huzursuzluk yaratmak için çalışmışlar. İnsanları birbirine düşürmeye ve bugün olduğu gibi ülkemizin bir bölgesinde baş ağrısı olmaya ve ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışmışlar” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’u unutmayalım, unutturmayalım”

Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir oldukları, iri oldukları ve diri oldukları sürece ülkedeki huzursuzlukların yok olacağını sözlerine ekledi. Başkan Kocamaz, “Bu ülkede yaşayan insanlar kökeni ne olursa olsun, inancı, dünya görüşü ne olursa olsun, bu topraklarda barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edecektir. Özellikle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ni Anma Günü’nde bu parkın açılmış olmasından dolayı onur ve mutluluk duyuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize sağlık, şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun diyoruz ama 15 Temmuz’u unutmayalım, unutturmayalım diyoruz. Bizler bunları unutursak tarih tekerrür etmeye devam edecektir. Buna fırsat vermememiz gerekir, işte bu tip etkinlikler, bu tip hizmetler özellikle bizden sonraki nesillere çekilen acıları, sıkıntıları, anlatma gayretiyle yapılmaktadır. Ben tekrar parkımızın Mersinimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, ülkemizde birlik ve beraberliğe katkı sunmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından, açılış duası ile birlikte kurdele kesimi gerçekleştirildi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz parkı gezdi.

Demokrasi Parkı’nda 2 adet şarkı söyleyen bank

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Demokrasi Parkı’nda 2 adet konuşan ve şarkı söyleyen bank yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi bu banklar sayesinde vatandaşların dinlenirken, aynı zamanda da müzik eşliğinde rahatlayabilmelerini amaçlıyor.

Bankın oturulduğunda sağ tarafında yer alan ve vatandaşlar ellerini okuttuklarında üzerinde yer alan sensor sayesinde bank konuşmaya başlıyor. Sensora el okutulduktan sonra ‘Hoş geldiniz. Ben konuşan bank. Beni buraya belediye başkanınız yerleştirdi. Şimdi arkanıza biraz daha yaslanın. Hem dinleyin, hem dinlenin’ şeklinde konuşuyor ve bir bankta ‘Mersin Mersin’, diğer bankta ise de ‘Merhaba Mersin’ isimli şarkı çalmaya başlıyor.

 

 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79