Başkan kocamaz, kalite çalışmalarını anlattı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 17. Kamu Kalite Sempozyumu’na katıldı.

Başkan kocamaz, kalite çalışmalarını anlattı

Kamu sektörünün yönetim kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen sempozyumda yerel yönetimler ve kalite ana teması altında farklı konular işlendi.

Sempozyumda, KALDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı   ‘Kurumsal Yerel Yönetimler İçin Kalite Uygulamaları’ konulu panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan ve kalite uygulama çalışmaları hakkında bir sunum yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyecilik deneyimlerini ve 2013 yılında Tarsus Belediyesi’nin EFQM Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü alma sürecini dinleyicilerle paylaşarak, kalite yolculuğunu Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nde de sürdürdüklerini ifade etti.

Mersin’de göreve geldiklerinde kalite çalışmalarına odaklanarak, gerekli sistemler ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yönetime geldiğimiz 30 Mart 2014 tarihinden sonra hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de MESKİ Genel Müdürlüğümüzde başladığımız ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi, ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetim Sistemi çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Kalite yolculuğunda adım adım mükemmelliğe gideceklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında imzaladığımız Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi sonrasında EFQM Mükemmellik Projesi çalışmalarına başladık ve hem Büyükşehir Belediyesi hem de MESKİ Genel Müdürlüğümüz olarak 2015 yılı Ekim ayında ‘Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ aldık. Mükemmellik ödül süreci kapsamında her iki kurumumuz bu yıl Mükemmellikte Yetkinlik başvurusunda da bulunacak.”

Panelde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Bursa Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ile İETT Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Suheybi Keskin de birer konuşma yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79