Başkan Seçer, Nesli Tükenmekte Olan Mısır Akbabası’nı Doğaya Saldı

Başkan Seçer, Nesli Tükenmekte Olan Mısır Akbabası’nı Doğaya Saldı

Başkan Seçer, Nesli Tükenmekte Olan Mısır Akbabası’nı Doğaya Saldı


Seçer: “Silifke’de 14 Dönüm Arazi Üzerine Hayvan Bakımevi Yapacağız”

 

Seçer, Hayvanları Koruma Günü’nde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yüzlerce öğrenci ile bir araya geldi.

Etkinlikte verilen müzik dinletisinde minikler ile eğlence dolu dakikalar geçiren Başkan Seçer, Tarsus Hayvan Parkı’nda tedavisi tamamlandıktan sonra sağlığına kavuşturulan ve dünya çapında sayıları hızla azalan kuş türleri arasında yer alan Mısır Akbabası’nı da doğaya salarak, özgürlüğüne bıraktı. Başkan Seçer, hayvan sever öğrencilere, hayvan dostlarına vermeleri için mama dağıtımı da yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yüzlerce öğrenci ile bir araya geldi. Çocukların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Seçer, minikler ile bol bol fotoğraf çektirip, sohbet etti.

Etkinlikte verilen müzik dinletisinde minikler ile eğlence dolu dakikalar geçiren Başkan Seçer, Tarsus Hayvan Parkı’nda tedavisi tamamlandıktan sonra sağlığına kavuşturulan ve dünya çapında sayıları hızla azalan kuş türleri arasında yer alan Mısır Akbabası’nı da doğaya salarak, özgürlüğüne bıraktı. Ayrıca, hayvan sever öğrencilere, hayvan dostlarına vermeleri için mama dağıtımı da yapan Seçer, Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılan hayvan sever minikler ile dolu dolu bir gün geçirdi.

“Sizler için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz”

Konuşmasında ilk olarak öğrencileri ile barınağa gelen öğretmenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Başkan Seçer, sokak hayvanlarını koruma konusunda da miniklere seslendi. Seçer, “Ben hayvanları çok seviyorum. Sizler de öyle yapın. Sokak hayvanlarını koruyup, şefkatle yaklaşalım. Soğuk kış günlerinde hayvanlarımıza yiyecek, sıcak yaz günlerinde de su verelim” dedi.

Çocuklara daha çağdaş bir dünya bırakmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Seçer,  “Bizim başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.  Biz de onun izinde gidiyoruz ve onun dediği gibi, bize yol gösterici olarak ilimi, bilimi seçtik. Biz daha çağdaş, medeni, kalkınmış bir ülke olmak istiyoruz. Her şeyimiz güzel olsun. Herkes mutlu olsun, gülsün istiyoruz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her çocuğumuzun güzel bir evi olsun. Güzel bir okulu, güzel arkadaşları, gülen yüzü olsun. İyiliği, doğruluğu, dürüstlüğü öğreten öğretmenlerimiz olsun. Biz böyle bir dünya hayal ediyoruz. Onun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Sizler için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Sanat ve kültür varsa o toplumda huzur ve kardeşlik vardır”

Sanatla büyüyen çocukların ülkelerine ve topluma çok daha faydalı bireyler olarak yetişeceği anlayışıyla hareket ettiklerini ve hizmetlerinde ağırlıklı olarak çocuklara ve gençlere yöneldiklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Biz belediye olarak çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla ilgili geleceğe dair her türlü çalışmaların altına imza atıyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatını destekliyoruz. Onların kabiliyetlerini ortaya çıkaracak bütün çalışmaların olmasını istiyoruz. Onun için de çocuk etkinlik ve gençlik etkinlik merkezleri oluşturmak istiyoruz.  Sanat, spor bizim için önemli. Çocuklarımızı onlara yönlendirmek için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız lazım. Onlara sanatın her dalını öğretmemiz lazım. Bir toplumda sanat ve kültür varsa, o toplumda huzur ve kardeşlik vardır” dedi.

“Belediye olarak hayvan dostlarımız için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz”

Başkan Seçer, etkinliğin yapıldığı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili katılımcıları da bilgilendirerek, “Belediye olarak mevcut koşullarımız altında en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İçinde bulunduğunuz hayvan barınağı oldukça geniş imkânlara sahip. Burada hayvan sağlığına ilişkin  önemli faaliyetler  yapılıyor. Herhangi bir sebeple sakatlanmış hayvanlarımızı rehabilite edecek ortamlarımız var. Ameliyathanemiz, laboratuvarımız var. Daha da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Silifke’de 14 dönüm arazi üzerine hayvan bakımevi yapacağız”

Sokak hayvanları konusunda belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarını ve Anamur’dan Tarsus’a kadar hayvanların barınabileceği yeni alanlar inşa edeceklerini belirten Seçer, şunları söyledi:

“Mersin’in her bölgesinde bunun gibi hayvan bakım evleri oluşturuyoruz. Bozyazı da var. Silifke’de inşaatına yeni başlayacağımız bir projemiz var.  14 dönüm arsa üzerinde bir hayvan bakım merkezi olacak. Anamur’dan Tarsus’a kadar her bölgede hizmete sunacağımız hayvan bakım evlerini,  ihtiyaç oranında hayata geçireceğiz. Hayvan dostlarımızın günlük bakımlarına, beslenmelerine, sağlık hizmetlerine yönelik de her türlü faaliyeti yapacağız. Bugün birçok okulumuzdan gelen kalpleri güzel çocuklarımız burada. Kalplerinin güzelliği yüzlerine yansımış.  Her günümüz bugünkü gibi birlik beraberlik ve sevgi içerisinde olsun. Atatürk’ün Türkiye’sine de bu yaraşır.”

Nesilleri hızla tükeniyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şefliği tarafından ihbar üzerine Tarsus Hayvan Parkı’na getirilen, uçma ve yürümede güçlük çekerken sağlığına kavuşturulan Mısır Akbabası, Başkan Seçer tarafından doğaya salındı.

Yaban hayatı koruma görevi üstlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Hayvan Parkı veteriner hekimleri tarafından yapılan muayeneler sonrasında, bağırsak enfeksiyonuna bağlı yüksek ateş ve sıvı kaybı nedeniyle güçsüz düşüp, uçamadığı tespit edilen ve özel bakıma alınan Mısır Akbabası gerekli tıbbi müdahalelerin ardından eski sağlığına kavuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79