Başkan Seçer, Tırmıl Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Başkan Seçer, Tırmıl Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Başkan Seçer, Tırmıl Sanayi Esnafı İle Bir Araya Geldi


Başkan Seçer: “Bir Belediye Başkanı Esnafı Tanıyorsa Kenti Daha Rahat Yönetebilir”

Seçer: “Sorunlar Süratle Çözülsün İstiyoruz”

Seçer: “Son 2 Ayda Piyasaya 60 Milyon Lira Civarında Para Sürdüm”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tırmıl Sanayi Sitesi tarafından düzenlenen kahvaltı programında esnaflarla bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Başkan Seçer, Tırmıl Sanayi Sitesi'nin yol problemi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan Esnaf Masası ve kentin ihtiyacı olan Küçük Sanayi Siteleri gibi konular hakkında konuştu.

Esnaf Masası'nın, esnafla, belediye arasında bir köprü vazifesi göreceğinden ve artık esnafın işini halledeceği zaman kapı kapı gezmesine gerek kalmayacağından bahseden Seçer, “Burada kurulan yapının görevi, esnafla Belediye arasında köprü olmak. Orada yetkili kıldığımız arkadaşımız, Belediye’nin her noktası ile iletişime geçsin, sorunlar süratle çözülsün istiyoruz” dedi.

Büyükşehir'den alacağı olan esnafların borçlarını da ödemeye başladıklarını dile getiren Seçer, “Son 2 ayda piyasaya 60 milyon lira civarında para sürdüm. Bundan sonra bu ödemeler devam edecek” dedi.

Kentin ihtiyaç duyduğu Küçük Sanayi Siteleri'ni de Mersin'e kazandırmak istediklerinin altını çizen Seçer, “Esnafların bir arada olduğu küçük sanayi siteleri ideal çalışma ortamlarıdır. İnşallah ilk 5 yılda, hiç olmazsa belli bölgelere sanayi sitesi olarak bir eser kazandıralım. Bunu bir yerden başlatalım. İhtiyacımız çok. Bizim çalışmaya, üretmeye, alın terine sahip olmaya, doğru, dürüst çalışan vatan evlatlarını çoğaltmaya ihtiyacımız var” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sanayi esnafları ile buluşmaya devam ediyor. Son olarak Tırmıl Sanayi Sitesi tarafından düzenlenen kahvaltı programında esnaflarla bir araya gelen Seçer, esnafların sorunlarını çözmek için hayata geçirecekleri projelerinden söz etti.

Tırmıl Sanayi Sitesi’nde düzenlenen kahvaltı programına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün ve çok sayıda sanayi esnafı katıldı.

“Bir belediye başkanı, esnafı tanıyorsa kenti daha rahat yönetebilir”

Başkan Seçer, gerçekleştirdiği konuşmasında esnaf ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bir belediye başkanı esnafı tanıyorsa, kenti daha rahat yönetebilir. Bir insanla farklı iki dili konuşursanız anlaşamazsınız. Yönetici ile vatandaş arasında ilişki de böyledir. Sizinle anlaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Halkın arasına karışmak hoşuma gidiyor”

Tırmıl Sanayi Sitesi’ni seçim öncesinde de ziyaret ettiğinden söz eden Başkan Seçer, toplantılar vesilesi ile aradaki iletişimi sürdürmenin  önemli olduğunu dile getirerek, “Gözden uzak olan, gönülden ırak olur. Bir yönetici, bir siyasetçi için de böyle. Kendinizi dört duvar arasına çektiğiniz zaman bir daha sokağa inemiyorsunuz. Halkın arasına karışmak hoşuma gidiyor. Sizlerle beraber olmak benim için her zaman keyif” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir’de Fen İşleri’nden Makine İkmal kısmını ayırdık”

Mersin’de yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Seçer, “Ben adalet dağıtacaksam belediyemin alışverişini de adaletli bir şekilde yapmak zorundayım. Benim de arkadaşlarıma talimatımdır. Verdiğim talimatların dışında da kimsenin bir uygulama yapma şansı yoktur” diye belirtti.

Başkan Seçer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Sizi en çok ilgilendiren konuların başında yedek parça alımı, iş tamirat yapımı geliyor. Bu konuyla ilgili MESKİ de son derece teyakkuzda. Büyükşehir’de Fen İşleri’nden Makine İkmal kısmını ayırdık. Onu ayrı bir daire başkanlığı olarak düzenledik. Yeni bir daire başkanı getirdik. Orada düzeni sağlamak için yapıyoruz.”  

“Son 2 ayda piyasaya 60 milyon lira civarında para sürdüm”

Büyükşehir'den alacağı olan esnafların borçlarını da ödemeye başladıklarını dile getiren Seçer, “Bizden alacağı olan esnaflar var. Herkesin borcu ödenecek, ödemeler de başladı. Biz geçtiğimiz hafta Büyükşehir Meclisi’nden borçlanma yetkisi aldık. Şu ana kadar da bir borçlanma yapmadık. Çünkü öyle bir yetkim yok, bankalardan borç para alamıyorduk. Şimdi de henüz bankalardan borçlanma yapmadık. Onun hazırlığı içerisindeyiz. Tabi her istediğimiz banka bize para vermiyor. Verse de astarı yüzünden pahalı. Gelecek yıl bankalara ödeyeceğim para 360 milyon lira. Bunun 190 milyonu faizden kaynaklı. Ben her ay ortalama 100-110 milyon lira para ödüyorum. Borçlanmaya girmeden, öz kaynaklarımı, öz gelirlerimi, vergiden üzerime düşen payı, İller Bankası’ndan üzerime düşen payı alıyorum. Geriden gelen banka borçlarım var. SGK ödemelerim var ve artan para ile de esnafın parasını ödüyorum. Son 2 ayda piyasaya 60 milyon lira civarında para sürdüm. Bundan sonra bu ödemeler devam edecek. En eski alacaklarımızı ödüyoruz. Oradan başladık, belirli oranlarda, herkesin alacağına göre ödüyoruz. Bu ödemeler yapılacak ama benden önceki dönemde alacaklı olanlar benim üzerime gelmesin. Sakın icraya falan müracaat etmesin.  O faturaların ben birçoğunu tek tek inceledim. Ben kendi işletmemde faturaları bu kadar incelemedim” diye konuştu.

“Mersin’in esnafından alışveriş edeceğiz”

Sanayi esnafından alışveriş edeceklerini de vurgulayan Seçer, “Mersin’in esnafından alışveriş edeceğiz. Ancak biz açık ihalelere çıkıyoruz. Türkiye’nin her yerinden insanlar girebiliyor. Diyelim ki bir konteynır ihalesi açılıyor, 1000 tane ya da 100 tane bu malzemeden alınacak. Biz bunu açık ihaleye çıktığımız için Konya’dan da Erzurum’dan da girilebiliyor. Ama doğrudan teminle ki bizim tercihimizdir, tamamı Mersin esnafından alınacak” dedi.

Kentte var olan Küçük Sanayi Sitesi ihtiyacını da gidermek için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Seçer, “Bizlerin de daha önce üzerinde çalıştığı, projelendirdiği Akdeniz’de, Toroslar’da, Erdemli’de, şimdi Tarsus’ta yeni bir sanayi sitesi yapıldı. Anamur’da, birçok yerde bu talepler var. Farklı büyüklükte, fabrika, küçük atölye karışımı, alt yapısı, bankası, lokantası, günlük hayatlarını idame ettirebilecek tüm müştemilatı içerisinde olan, sıhhi, temiz, güvenli bir alan. Bir vatandaşın girdiği zaman birçok ihtiyacını görebileceği, esnafların bir arada olduğu bu tip küçük sanayi siteleri ideal çalışma ortamlarıdır. Bunlar için zorlandığımız en önemli konu arsa. Gerisi teferruat. Bizim arsa sorununu çözmemiz için önce plan sorununu çözmemiz lazım, onun da yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bu konuları çalışıyoruz, bu konulara hakimiz ve her şeyden önemlisi sorunu bilirseniz, sorunun çözüm yolunu bilirsiniz ama bir çözüm iradesi ortaya koymazsanız o sorun orada durur. Biz bunu çözeceğiz. Belediye olarak bu tip yapılanmalara katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

Tüm bu süreçlerde esnafın görevinin de büyük olduğunu ifade eden Seçer, “Burada sizin göreviniz büyük. Esnaflar işin içine girecek, belediye girecek. Başta devlet bankaları olmak üzere finans kaynakları yaratılacak. Bu yapı oluştuğu zaman, Ticaret ve Sanayi Odası gibi bütün alanları kapsayan bu tip çatı kuruluşlar işin içerisinde olacak ve bu sorunları hep beraber çözeceğiz. Benim tek başıma söz vermem doğru olmaz. Kol kola yürüyelim, nerede, ne yapılacak, Belediyeye düşen imarla ilgili bazı çalışmalardır, alt yapıdır, kaynağa ulaşımdır, bunları hep beraber yapabiliriz. Bu irade bende var, Belediyemiz’de var. İnşallah ilk 5 yılda, hiç olmazsa belli bölgelere sanayi sitesi olarak bir eser kazandıralım. Bunu bir yerden başlatalım. İhtiyacımız çok. Bizim çalışmaya, üretmeye, alın terine sahip olmaya, doğru, dürüst çalışan vatan evlatlarını çoğaltmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanayi esnafı ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Seçer, ayrıca sanayi sitesi içinde yer alan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi’ni de ziyaret ederek, işleyiş hakkın bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36