Başkan Seçer Ve Eşi Meral Seçer, Süslü Kadınlar İle Sahili Pedalladı

Başkan Seçer Ve Eşi Meral Seçer, Süslü Kadınlar İle Sahili Pedalladı

Başkan Seçer Ve Eşi Meral Seçer, Süslü Kadınlar İle Sahili Pedalladı


Seçer, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na Katıldı

Kadınlar ‘Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu’ Dedi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na eşi Meral Seçer ile birlikte katılarak, sahil boyunca pedal çevirdi.

‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek, farkındalık yaratarak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla her şehirde gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen bisiklet turu Uğur Mumcu Parkı’nda start aldı ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Mezitli istikametinde devam ederek, Soli Pompeiopolis’te sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, kentte bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na katılarak, sahil boyunca pedal çevirdi.

‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek, farkındalık yaratarak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla her şehirde gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen bisiklet turu Uğur Mumcu Parkı’nda start aldı ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Mezitli istikametinde devam ederek, Soli Pompeiopolis’te sona erdi.

‘Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu’ diyerek yollara düşen kadınlar, sahili kahkahaları ile şenlendirdi. Mersin Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Gönüllü Organizatörü Ebru Petek Budur’un basın açıklamasının ardından sahil pedallanmaya başlandı ve bisiklet turu bu yıl Mersin ile birlikte ülkemizden pek çok şehir ve aralarında Londra, Milano, Berlin, Washington ve Tahran‘ın da bulunduğu 112 şehir, 14 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan ve global bir kadın hareketine dönüşmüş tur sayesinde kent birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Bisiklet Turu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan ile yüzlerce kadın katıldı.

“Burada farkındalık yaratılmak istenen konular var”

Bisiklet Turu’nda eşi Meral Seçer ile birlikte pedal çeviren Başkan Seçer, “Süslü kadınlarımız burada. Erkekler de fena değil, onlar da süslü. Tabi bunlar bir sembol. Asıl burada farkındalık yaratılmak istenen konular var. Başta kadınlarımız. Onları öncelemek, öne almak, onara değer vermek. Bunun dışında tabi ki bisiklet ayrı bir anlam ifade ediyor. Daha temiz bir toplu taşıma aracı. Çevre dostu, çevreyi kirletmeyen. Diğer bir taraftan da bu hafta ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’. Bisiklet demek insanın birçok kasının faaliyette olması, hareketli olması, spor yapması, sağlıklı olması demek. İnsanlar bir arada. Burada herhangi bir ayrım olmaksızın insanların farklılıklarını görmeksizin bir arada olması bu açıdan da önemli. Mersin’de her zaman huzuru, kardeşliği, birliği, beraberliği tesis edelim diyoruz. Bu etkinlikler faydalı oluyor. Burada insanların siyasi görüşüne bakmadan diğer çeşitliliklerine bakmadan, bir arada, aynı ortak duygu içerisinde, ortak amaçla bir etkinlik yapılıyor” dedi.

“Önümüzdeki sonbahar günleri çok daha keyifli etkinliklere sahne olacak”

Etkinliğin çok güzel ve keyifli olduğundan söz eden Seçer, “Etkinlikler insanların mutlu ve keyifli oldukları, sosyalleştikleri anlardır.  Bu anlamda da önem veriyoruz ve Belediye olarak da elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz. Güzel bir hava var, bugün Mersin’de tatlı bir serinlik var. Bir sonbahar kokusu var. O açıdan da güzel. Önümüzdeki sonbahar günleri çok daha keyifli etkinliklere sahne olacak, Ekim, Kasım, Aralık Ayı’nda bizlerin de, belediyenin de önemli etkinlikleri var. Aralık’ta maratonumuz var. Oldukça önemli bir etkinlik. Bunların sayısını çoğaltacağız. Farklı amaçlı, farkındalık yaratma amaçlı, insanları bir araya getiren bu etkinlikleri çoğaltmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bisiklet turunun sona ermesinin ardından ise Pompeiopolis’te düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın verdiği mini konser ile kadınlar müziğin keyfine vardı.

Global bir kadın hareketi: ‘Süslü Kadılar Bisiklet Turu’

Bisikletlerini de kendilerini de süsleyen kadınlar, dikkat çekmek için yollar düştü.

İlgi ve katılımın yoğun olduğu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, sivil bir taban kadın hareketi olarak her şehirde bağımsız ve gönüllü kadınlar tarafından organize ediliyor ve İzmir’de başlayarak, Türkiye’ye, ardından da dünyaya yayılan bir hareket haline geldi.

Eş zamanlı olarak aynı saatte Türkiye’nin birçok ilinde ve dünyanın pek çok farklı kentinde kadınlar aynı anda pedal çevirdi.

Kadınlar, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet ile dünyanın gündeminde de yer alan iklim değişikliğinin, yaşanan küresel iklim krizinin nedeninin insanlar olduğuna dikkat çekmeyi amaçladı.

Bisiklete binerek yoğun kent trafiğine çözüm olunabileceğini ve bisikletin de bir ulaşım aracı olarak algılanması gerektiğini dile getirdiler. Tur ile işe, okula, pazara veya ulaşılacak olan her noktaya bisiklet ile rahatlıkla gidilebileceğini gösterdiler.

 

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79