BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ESNAF MASASI’ MÜJDESİ

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ESNAF MASASI’ MÜJDESİ

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ESNAF MASASI’ MÜJDESİ

 

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Mersin ESOB Yönetimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Makamda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin önerileri doğrultusunda bir ‘Esnaf Masası’ oluşturduklarının müjdesini vererek, “Bunu seçim öncesinde konuştuk. Sizin de önerinizle bir Esnaf Masası oluşturuyoruz. Esnaf masamız, bundan sonraki esnafa yönelik yapacağımız projelere ve hizmetlere yön verecek olan bir yapıya sahip olacak” dedi.

“Esnaflarımız Mersin ekonomisinin önemli bir lokomotifi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin ESOB Yönetimi ile ziyaret esnasında gerçekleştirdiği sohbette, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu dile getirerek, esnafların sorun ve sıkıntılarını çok iyi bildiğini vurguladı ve “Benim açımdan zor diye bir şey yok, başaracağız. Olması gereken yapılacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Şimdi sizin kitleniz önemli bir kitle. 65 bin esnaf. Bunların bakmakla yükümlü olduğu insanlar ve çalıştırdığı insanlara baktığınız zaman esnaflarımız Mersin ekonomisinin önemli bir lokomotifi. Hangi meslek dalından olursa olsun ben sizleri çok önemsiyorum. Milletvekilliği dönemimde de hep sizlerle münasebetim olmuştur. Biz ekmeğimizi bürokraside memur olarak çıkarmadık. Biz de bir esnaf, bir tüccar çocuğuyduk. Bizler de ekmeğimizi oralardan çıkardık, biliyoruz. Caddedeki, sokaktaki esnafın durumunu, sorununu biliyoruz. O beni sizlere yakınlaştırıyor” dedi.

“Sizin de önerinizle bir esnaf masası oluşturuyoruz”

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin önerileri ile bir Esnaf Masası oluşturduklarının müjdesini veren Başkan Seçer, “Seçim öncesi konuştuk bunu. Sizin de önerinizle bir esnaf masası oluşturuyoruz. Sizin öneriniz doğrultusunda biz bunu karar bağladık ve seçim bildirgemizi aldık. Projelerimiz, faaliyetlerimiz içerisinde yer aldı. O tabi işin başlangıcı ve bundan sonraki yapacağımız esnafa yönelik projelere, hizmetlere yön verecek olan bir yapı. Biliyorum birikmiş sorunlarınız var. Çarşı esnafından, sanayi sitelerine, atölyelere kadar, çiçekçi esnafından tutun, madeni sanatkârlara, şoförler odasına kadar birçok alanda sıkıntılarınızın olduğunu biliyoruz. Bunları beraber çözeceğiz. Bir başıma çözmem zaten mümkün de değil. Bu bir lütuf da değil. Burada olma sebebimiz zaten sorunları çözmek. Toplumsal talepleri karşılamak, bunlara bir çözüm üretmek. Burası yan gelip yatılacak bir nokta değil. Hakikaten samimiyetimle söylüyorum. Çok hevesliyim. Çok iyi işler yapacağız. Bundan endişeniz olmasın. Sabah kalktığım zaman buraya isteyerek, koşarak geliyorsam zaten istiyorum demektir. Mersin açısından iyi ve hayırlı oldu. Bu Ahmet, Mehmet, Vahap meselesi değil, bu zihniyet olayı. Bu zihniyetteki bir adamın burada olmasının Mersin için bir şans olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“İş birliği içerisinde aşamayacağımız engel yok”

Hem iş ve esnaf dünyasını, hem kenti tanıyan, hem de kentin sorunlarıyla ilgili siyasi hafızası ve bilgi birikimi olan birisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde olmasının Mersin için bir şans olduğunu belirten Başkan Seçer, “Önemli olan bundan sonraki süreçte bize güvenen insanları mahcup etmemek. Bu çok önemli. Allah bizi mahcup etmesin. Beklentilerin olduğunun farkındayım. Büyük bir oranda destek alarak belediye başkanı oldum. Her zaman, seçilebilmemiz için 2 kişiden birinin oyunu almamız lazım diyordum. Nitekim de öyle oldu. Yüzde 45 gibi bir oy oranıyla, yaklaşık Mersin’de yaşayan her iki yurttaşımızdan birinin oyuyla biz şu anda bu göreve geldik. Bundan sonraki süreçte hep beraber Anamur’undan Tarsus’una kadar bütün sorunlarda birbirimizle iletişim halinde olacağız. Ben insanlara, kişilere, zümrelere menfaat sağlama peşinde değilim. Çok rahatım. Benim yolum belli. Umurumda bile olmaz. Onun için de çok rahatım. Allah’ın izniyle bu anlayışı da kimse yıkamaz. Biz böyle dosdoğru gideceğiz. Bunu beraber yapacağız. Yapılacak iş benim için değil, toplum için, sokaktaki yurttaş için. Sizlerin desteği benim için önemli. Benim de desteğim sizler için önemli. Siz de kendi sektörlerinizde, onların dertlerine tercüman olmak için başkanlık koltuğunda oturuyorsunuz. Bu şekilde iş birliği içerisinde aşamayacağımız engeller yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dinçer: “Türkiye’ye örnek de bir sistem kuracağız”

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise Mersin yerelinde güzel bir seçim örneği yaşandığını dile getirerek, “Mersin halkı tercihini yaptı, size de bu yetkiyi verdi. İnşallah sizlerle güzel işler yapacağız İlk ziyaretinize seçim döneminde de geldiniz. Beraber de konuştuk, toplantılar yaptık. Mersin Büyükşehir Belediyemizin içerisinde Türkiye’ye örnek de bir sistem kuracağız. İnşallah tüm Türkiye’ye de örnek olur. Çünkü işlerin sağlıklı ve süratli yapılması bizler için de çok önemli” diye belirtti.

“Bütünleştirici ve birleştirici tavrınız halkta karşılığını buldu”

31 Mart Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde Başkan Seçer’in, Mersin genelinde birleştirici ve bütünleştirici bir seçim çalışması yürüttüğünü dile getiren Dinçer, “Sizin hayat görüşünüzü de, yapmak istediklerinizi de biliyoruz. Çok toparlayıcı bir seçim çalışması yaptınız. Kimseyi ötekileştirmediniz, kimseyi dışlamadınız. ‘Herkesi kucaklayacağım’ dediniz. Mersin çok kozmopolit bir yapıda olmasına rağmen insanlar bu söylemi kabul etti. İnsanlar huzur ve barış istiyor. İnsanlar önlerine engel konmasın istiyor. O söylemleriniz,bütünleştirici, birleştirici tavrınız halkta karşılığını buldu. Her kesimden her insan buraya rahatlıkla girip çıkabilir. Bizler de sizlerin yanında Mersin için yapacağınız her türlü olayda yanınızdayız. Bir telefonunuzla tüm teşkilatımız hazır. İnşallah Mersin’e güzel hizmetler verirsek, Mersin’in ekonomik değerini düzeltiriz diye düşünüyorum”  şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Mersin ESOB Yönetimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çiçek takdim ettiler ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36