Başkan Tollu’dan ‘Kedi Evi Projesi

Başkan Tollu’dan ‘Kedi Evi Projesi

Başkan Tollu’dan ‘Kedi Evi Projesi

 

Erdemli Belediyesi, yürütmekte olduğu belediye hizmetleri esnasında kullanılan malzemelerin atıklarından kedi evleri inşa ederek, bu kedi evlerini ilkokullara dağıtmaya başladı.

Dağıtım aşamasına gelmiş durumda olan ‘kedi evi projesi’ kapsamında Başkan Mükerrem Tollu, Kayacı ve Çiriş İlkokullarını ziyaret ederek okul bahçelerinde öğrencilerin ve öğretmenlerin beslediği ve barındırdığı kediler için kedi evlerini teslim etti. Kayacı İlkokulu bahçesinde öğretmen ve öğrencilerin beslemekte olduğu 13 kedi, mevsim şartlarından korunabileceği şirin evlerine kavuştu. Çiriş İlkokulunun bahçesinde öğrencilerin sahiplenmiş olduğu kedi de aynı şekilde ev sahibi oldu.

Kedi evlerini öğrencilere ve öğretmenlere teslim eden Başkan Tollu:

‘Okul ziyaretlerimiz esnasında bu manzarayı görmekten büyük memnuniyet duydum. Çocuklarımız kedilerle bir arada, her ders arasında kedilerle oynuyorlar. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize hayvan sevgisini çok güzel bir şekilde aşılıyorlar. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte kedilerini besleyip büyütüyorlar. Bunun bir eğitim yuvası olan okulda gerçekleşiyor olması da bizleri daha da mutlu ediyor. Bizler de Erdemli Belediyesi olarak hem çocuklarımızın hayvanlara olan ilgi ve sevgisine, hem de okullarına daha istek ve arzu ile gelmelerine katkı sunmak maksadıyla çocuklarımızın besledikleri kediler için ‘kedi evleri’ hazırladık’ dedi.

Geri dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Tollu yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

‘Sürdürülebilir kaynakların kullanımı ve geri dönüşümün günümüz dünyasında ne derece önemli olduğu artık herkesin malumu. Biz de belediye faaliyetlerimizde gerçekleştirdiğimiz hizmet ve ürünlerin üretim ve servisinde azami ölçüde geri dönüştürülebilir kaynak kullanımına dikkat ediyoruz. Çocuklarımızın hayvan sevgisi ile büyümeleri için onlara doğa dostu kedi evleri ürettik. Kedi evlerimizi belediye faaliyetlerimizde kullandığımız malzeme atıklarının geri dönüştürülmesi ile tekrar kullanıma kazandırdığımız malzemelerden inşa ettik. Çocuklarımıza hayvan sevgisi ile birlikte geri dönüşümün önemi hakkında da aydınlatıcı bir faydamızın dokunmasını istedik. Çünkü ekolojik kirliliğin hızla ilerlediği günümüz yüzyılında tek umudumuz aydınlanmış ve bilinçli olarak yetişecek olan bu çocuklarımızdır.’

Kedi evi dağıtımı esnasında öğrencilerle sohbet ederek onlara çikolata ikramında bulunan ve İlkokul öğretmenleri ile de sohbet eden Başkan Tollu öğrencilere aşıladıkları hayvan sevgisi sebebiyle öğretmenlere de teşekkürlerini iletirken; öğretmenler de kedi evi projesinden memnuniyetlerini belirterek Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ettiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79