BAŞKAN TUNA; 114 İDDİALI PROJEYLE GELİYOR

BAŞKAN TUNA; 114 İDDİALI PROJEYLE GELİYOR

BAŞKAN TUNA; 114 İDDİALI PROJEYLE GELİYOR

 

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin’i geleceğe taşıyacak 114 projesini kamuoyuna tanıttı.

15 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığı Toroslar’da kentsel değişimin ve dönüşümün mimarı olan Başkan Hamit Tuna şimdi de çevreden ulaşıma, alt yapıdan üretime ve istihdama, sağlıktan eğitime, sanat ve spora kadar birçok alanda Mersin’e değer katacak projeleriyle geliyor.

Başkan Tuna, Divan Otel’de düzenlendiği proje tanıtım toplantısını; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lüfti Elvan, Mersin Milletvekilleri, AK Parti ve MHP Teşkilat  Başkanları, Cumhur İttifakı İlçe Belediye Başkan Adayları, iş insanları, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdi.

Projelerini sinevizyon eşliğinde tek tek açıklayan Başkan Tuna, projelerinde yaşam standartlarını yükseltmenin yanı sıra çocukların, kadınların, yaşlıların, gençlerin, engellilerin ve toplumun her kesimini düşündüklerini kaydetti.

Toroslar Belediye Başkanlığı süresince ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiklerine dikkat çeken Başkan Tuna, “2004 yılında Milletin teveccühü, Rabbimin takdiri ile Toroslar Belediye Başkanı olduk. O gün şöyle bir ifadem olmuştu: 'Bize 5 yıllık görev süresi açın, bu görevi sağlıklı ve sizin istediğiniz şekilde yaparsak hizmet yolumuzu devam ettirin. Yapamıyorsak da yolumuzu kapatın' demiştik. Toroslar insanı bizim bu ifadelerimize inandı ve güvendi ve bize en yakın siyasi partiye 10 bin oy fark atarak belediye başkanı yaptı. Biz de doğru planlama, zamanlama ve uygulama ile köy olarak aldığımız Toroslarımızı 21’inci yüzyıl şartlarına uygun bir hale getirdik. Toroslar’ı kendi kendine yetebilen bir kent yaptık. Kentin en hızlı gelişen ve büyüyen, herkesin ev kurduğu, ticaret yapmak için yoğun bir şekilde gelinen şekle dönüştürdük. Yoldan en iyi geçenler ardından gelenlere engel bırakmayanlardır. Toroslar’dan çıkarken Toroslar’a değer kattık. En çok arsası olan ve o arsaları da en çok değerlendiren bir belediye başkanı olduk. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda projelerimizi gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakı’nın ortak adayım.Mersin ilk defa böyle bir şansı yakaladı.6,5 aydır sahalardayız. İnsan biriktirmişiz. Seçimler demokrasinin düğünüdür. Ben siyasetimde ve adaylık noktasında hiçbir zaman karalama yapmadım. Sözümüz şereftir ve inşallah verdiğimiz bu sözleri hükümetimizin de desteğini alarak kısa, orta ve uzun vadede de yerine getireceğiz” dedi.

Başka Tuna daha sonra 14 ana başlıkta topladıkları ve 114 projeyle bezedikleri; kültür ve sanat, spor ve sağlıklı yaşam, sosyal hizmet ve yardım, eğitim, turizm ve tanıtım, kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılık, istihdam, kent estetiği ve kentsel tasarım, kentsel alt yapı, imar ve şehircilik, rekreasyon projeleri, çevre ve enerji, ulaşım ve vizyon projelerini anlattı.

 

‘Trafiği Rahatlatacak Dev Projeler’

‘Hayal ettiğimiz her şeyi Toroslar’da doğru strateji ve planlarla hayata geçirdik. Şimdi de sıra Mersin’de. Önceliğimiz ulaşım sorununa metrobüs ile neşter vurmak. Mersin bizimle altın çağını yaşayacak” dedi.

Metro projesine karşı olmadıklarını, Mersin'e metro projesini de kazandıracaklarını ancak bu projenin çok maliyetli ve uzun vadede çözülebilecek bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Tuna, bunun yerine kısa vadede trafiğe çözüm olacak Metrobüs Projesi’ni hayata geçireceklerini vurguladı. Başkan Tuna; “Kentimizdeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak toplu taşıma çözümlerinden biri olan metrobüs projesini ulaşım master planı revizyonu sonucunda belirlenecek güzergahlarda kısa vadede hayata geçireceğiz. Ulaşımı kısa vadede metrobüsle çözeceğiz. Metro projesi doğru proje ama öz kaynaklarla yapılamaz. Dış kaynak bulmak ve hazinenin de bu işe kefil olması gerek. Şu anda metronun işletme maliyetini karşılayacak insan sayısı mevcut değil. O yüzden kısa vadede metrobüsle ulaşım sorununu çözeceğiz. 50 milyon euro maliyetle 1 yıl içinde yapacağız. Önce metrobüsle toplu ulaşım kültürünü sağlayacağız. Daha sonra aynı güzergâhtan metroyu işleteceğiz. Ulaşım Master Planı kapsamında başlatılan metro hattı ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlanarak Mezitli-Serbest Bölge arası metro projesini hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

‘Ulaşım Sorununu Çözeceğiz”

Mersin’de ulaşım sorunlarını en aza indirmek ve oto yolları aktif kullanmak amacıyla otobana bağlantı yollarını yapacaklarının altını çizen Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Mersin Şehir Hastanesi-Otoyol Bağlantı Yolu Projesi ve Organize Sanayi Bölgesi-Otoyol Bağlantı Yolu Projesini hayata geçireceğiz.Aynı zamanda çevre düzeni planına işaretlenmiş olan; 2.Çevre Yolu Doğu bağlantısı,2.Çevre Yolu Batı Bağlantısı, 3.Çevre Yolu Batı bağlantısı ile 4.Çevre yol projelerini de gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Tuna, Mersin Ulaşım Ana planı kapsamında; kent içi transit ulaşım koridoru haline gelmesi hedeflenen güzergah üzerindeki, kalan katlı kavşak projeleri, hemzemin ve dinamik kavşak düzenlemelerini de hayata geçireceklerinin bilgisini verdi.

Başkan Tuna ayrıca yaya yolları ve bisiklet yolları ile kentin araçlar için değil insanlar için tasarlanmış bir kent yapma yolunda çalışacaklarını söyledi.

 “Yeraltı ve Katlı Otoparklarla, Park Problemi Ortadan Kalkacak”

Çarşı merkezindeki esnaf ziyaretlerinde esnafın otopark konusundaki sıkıntısını ve bu nedenle de müşteri gelmemesinden dolayı üzüntülerini dinlediklerini belirten Belediye Başkan Hamit Tuna, bu sıkıntıları yakinen bildiklerini belirterek; “ İnşallah seçilirsek çarşımızın doğallığını bozmadan, eski güzelliğini yerine getireceğiz. Mersin kent merkezinde ve ilçe merkezlerimizde otopark sorununa çözüm üretmek ve kent merkezlerinin canlanmasına katkı sağlamak adına yer altı ve katlı otopark projelerimizi yapacağız” dedi.

 “Nakliyeciler Sitesi’ni Taşıyacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldukları takdirde ulaşım konusunda hızlı çözüm olarak, Akdeniz İlçesi’nde bulunan Nakliyeciler Sitesi’ni otobanın üzerine taşımayı hedeflediklerinin bilgisini veren Başkan Tuna, site esnafı ile bu konuda fikir birliğine vardıklarını vurguladı. Nakliyeciler Sitesi’ne günde yaklaşık 2 bin aracın giriş-çıkış yaptığını belirten Başkan Tuna, sitenin taşınmasıyla birlikte kent merkezindeki trafikteki kamyon yoğunluğunun azalacağını ve böylelikle de trafiğe nefes aldıracaklarını ifade etti.

“OSB Çevresinde, 10 Bin Konutlu Yeni Bir Kent İnşa Edeceğiz”

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, ulaşımdaki sorunların giderilmesi adına atılacak bir diğer adımın ise Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi çevresinde 10 bin konutluk yeni bir kent oluşturmak olduğunu kaydetti.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 16 bin insanın çalıştığını ve çalışanların her gün yaklaşık bin araçla işlerine gidip geldiklerini vurgulayan Başkan Tuna, oluşturulacak kent ile Mersin trafiğinde bir rahatlama yaşanacağını kaydetti. Bu konuda Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işverenler ve işçilerle görüştüklerini ve olumlu yanıt aldıklarını vurgulayan Başkan Tuna: “Organize Sanayi Bölgesi’nde 16 bin kişi çalışıyor. Bu insanlarımız yaklaşık bin araçla taşınıyorlar. Bu da kent merkezinde trafik yoğunluğunu arttırıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin çevresine 10 bin konutlu, içinde okulu, sağlık ocağı, camisi, yeşil alanları ve spor tesisleri olan bir site yapmayı planlıyoruz. Bunu da iş verenlerimiz ve işçilerimiz ile paylaştık ve onlar da müthiş olur dediler. Zamandan kazanırız dediler. Zamanlarının iki saati yolda geçiyor çünkü. Zaman içerisinde planlayıp Mersin 1.ve 2.Organize Sanayi bölgelerinde çalışan vatandaşlarımıza iş yerlerine yakın bölgede OSB Uydu Kent Projemiz ile yeni nesil yaşam alanları oluşturacağız” dedi.

Tarım, sanayi, lojistik, turizm, sanat ve spor kenti olan Mersin’i bu değerleriyle daha da büyüteceklerini kaydeden Başkan Tuna; Yatırım, üretim ve istihdamla Mersin'deki iş kaygısına son vereceklerini ve kırsal kalkınma projeleri ile sadece üreten değil, ürettiğini işleyen, dünyaya pazarlayan bir kent olacaklarına dikkat çekti.

“Hayata Dair Ne varsa Mersin’de Olacak”

Toroslar’ı, Çukurova Bölgesi’nde en çok spor tesisine sahip bir Belediye konumuna getirdiklerini belirten Başkan Tuna; “Şimdi bu dönemde yine 'sağlık, eğitim ve gençlik' diyoruz. Ama üzerine de şunları ekliyoruz; 'su, toprak, güneş, çevre, çocuk, kadın.' Su ne demek? Adana'yı Adana yapan Seyhan'dır, Silifke'yi Silifke yapan Göksu'dur. Bizim de iki deremiz var. Müftü ve Deliçay Deresi. Kışın akar, yazın bakarız. Bu iki deremizi boşa akıtmayacağız. Kentimizin doğal değeri olan  Müftü Deresi ıslah edilerek etrafında vatandaşlarımızın dinlenecekleri, eğlenecekleri, nefes alabilecekleri yaklaşık 150 hektarlık rekreasyon alanı oluşturacağız. İçerisinde tema parklarının, kafelerin, kültürel-sosyal ve sportif etkinlik alanlarının, gezinti ve bisiklet yollarının, su sporları ve çocuk oyun alanlarının, binicilik tesislerinin, yer aldığı 6,5 kilometrelik dere güzergahını vatandaşlarımızın buluşma noktası haline getireceğiz. Sandallar ve gondollar da olacak. Üstte Efrenk Baraj Projesi vardır.1968’de yapılmış duran bir proje. Onu hayata geçireceğiz ve suyu orada tutacağız. Hem sel baskınlarını engelleyeceğiz hem de o tuttuğumuz suyu yazın kademeli olarak ister bunu sulama suyunda kullan, ister hidroelektrik santrali kur, istersen içme suyunu getir işte cazibeyle gelen suyun maliyeti daha ucuz olur. Ne kadar ucuza mal ediyorsak, o kadar vatandaşımıza su parasında indirim yapmak suretiyle yansıtacağız” dedi.

 

“Güneşten Maksimum Yararlanacağız”

Enerji Projeleri ile Mersin’in üreterek kazanacağının altını çizen Başkan Tuna “Güneşin her yönünden faydalanacağız. Dünyada; Amerika’da, İspanya’da ve Türkiye’de Toroslar’da olan yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretme projemiz var.5 megabayt gücünde. Hem teknik öğretmenim hem elektrik mühendisiyim. Konu bizim konumuz. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesis ve alanlarda Güneş Enerji Santralleri, rüzgar potansiyeline sahip bölgelerimizde Rüzgar Santralleri, Katı Atık Merkezlerinde Biokütle santralleri kurarak üreten belediyeciliğin simgesi olacağız.MESKİ’nin bir yılda ödediği elektrik faturası miktarı 85 milyon TL. Güneş enerji projesiyle bu bedeli ödemeyeceğiz. Mahsuplaşma ile yapacağımız proje.Elektriğe para vermeyip, oradan kazanımımızı vatandaşımızın ödediği su parasından yüzde 20 indirim yapacağız.365 günün 306 günü güneş alan bu kentin güneşini inşallah maksimum düzeyde değerlendireceğiz” dedi.

“Bizim dönemimizde İş Kaygısına Son Vereceğiz”

İşsizliğin en büyük nedenlerinin başında gelen ara eleman sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla Toroslar’da TORTEK(Toroslar Teknik Eğitim Kursları) diye bir yapı kurduklarını ve bugüne kadar 34 branşta 21 bin insanı mesleki eğitimden geçirdiklerini ve iş konularına göre istihdam ettirdiklerini söyledi.

Büyükşehir ölçeğinde bu projeyi her ilçede uygulayacaklarını ve istihdam alanları oluşturacaklarının altını çizen Başka Tuna; “Yaşam merkezleri projemiz ile her ilçeye içerisinde çok amaçlı salon, meslek edindirme eğitim alanı, fitness salonu, obezite bölümü ve kreşlerin olduğu sağlıklı yaşam, bilgilendirme ve meslek edindirme merkezleri inşa ederek kadınlarımızın kullanımına sunacağız. Sürekli Eğitim Merkezi’ni (MERSEM) hayata geçireceğiz. Yabancı dilden, el sanatları kurslarına, müzik ve gösteri sanatı kurslarından kişisel gelişim ve eğitim kurslarına, bilişim teknolojilerinden fotoğrafçılık kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendini yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir  mesleki beceri edinmek isteyen vatandaşlarımız için kuracağımız bu merkezde programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, eğitim sertifikaları vereceğiz. Lojistik merkezi projemiz ile Mersin’i Türkiye’nin en iyi lojistik üssü yapacağız. Liman, serbest bölge ve organize sanayi ile de bağlantısı olacak Konut dışı kentsel çalışma alanları oluşturacağız. Serbest Bölge genişletme projemiz ile daha fazla yatırım ve daha fazla istidam sağlayacağız. Küçük Sanayi Sitesi projesini hayata geçireceğiz merkez ve ilçelerdeki mevcutların ihtiyaç olan düzenlemelerini yapacağız. Endüstri 4.0 teknolojisi ile gençlerimizi tanıştıracağız. Mersin iş geliştirme merkezleri ile girişimcinin önünü açacağız. İş ve kariyer merkezleri oluşturacağız

 “Tarımı Büyüteceğiz, Çiftçimize Destek Vereceğiz”

“Mersin’de en kalitelisini ve en çoğunu üreteceğiz” diyen Başkan Tuna; tarım ve hayvancılığı destekleme projelerini anlattı. Başkan Tuna;“Biz makam adamı değiliz. Biz gönüllerde makam ve yer edinmek için sevgi üzerine kurduğumuz bir anlayışın belediye başkanıyız. Bundan sonra da böyle olacak. Mersin, Türkiye’nin bir minyatürüdür. Her noktadan gelen insanlarımızın ev kurup yaşam yeri olarak seçtiği bir şehirdir. Bu şehirde sosyal barışı da tesis edeceğiz. Sosyal barışı tesis ettiğimizde kardeşliğini ve sevginin öne çıktığı bir şehir oluşturacağız. Kentimizi üretim ekonomisiyle zenginleştireceğiz. Özellikle çiftçi kardeşlerimizin üretme noktasındaki vaziyetlerini daha üst seviyeye çıkartacağız. Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi Projemiz ile Mersin’in verimli topraklarında büyüyen, yetişen tarım ve hayvansal ürünleri değer kaybetmeden, organize tarım ve hayvancılık bölgelerinde işlenmesi, depolanması, paketlenmesi yapılarak doğrudan bölgesel pazarlara sunabileceğiz. Üretici eğitim projemiz ile bilinçli tarım ve hayvancılık yapacağız. Narenciye kenti Mersinimizde Narenciye borsası oluşturacağız. Doğal ve yapay soğuk hava depoları ile tarımda uzun ömürlü ürün dönemi başlayacak. Meyve suyu konsantre fabrikası kuracağız. Tohum bankası ile tarımın geleceğini garanti altına almayı hedefliyoruz. Tarımsal alt yapıya destek vereceğiz. Öncü tarım projemiz ile katma değeri yüksek olan ürünleri yaygınlaştıracağız böylelikle hem kentimize hem de üreticimize kazandıracağız. Yerel yönetimlerin ve kentimizin ihtiyaç duyduğu peyzaj amaçlı çiçek ve fidanlar sözleşmeli tarım uygulaması ile yöremiz üreticilerinden tedarik edilerek, kırsal kesimdeki üreticilerimiz kalkınacak, üreten kazanacak. Köylü üretici pazarlarımız ile çiftçimizin ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturacağız. Ekolojik Pazar projemizi uygulayacağız. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin hayat standartlarını yükseltmek için güneş paneli, prefabrik konteyner gibi ekipman desteği ile konar göçer yörüklerimize göç esnasında lojistik destek sağlayacağız. Ayrıca büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan desteği yapılarak küçük işletmeler kurulmasını sağlayacağız. Süt işleme tesisleri oluşturacağız” dedi.

“Mersin, turizmde kazanacak”

 

Allah’ın bütün güzelliklerini içinde barındıran kentimizde turizmi güçlendireceğiz diyen Başkan Tuna; “Kazanlı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Bölgesel Havaalanı ve Mersin-Antalya karayolu projelerine gerekli destekleri vererek tamamlanmasını sağlayacağız. Kentimizde deniz turizminin gelişmesi için mavi bayraklı plajlarımızı arttıracağız, sahil ve çevre düzenlemeleri ile kontrollü ve güvenli halk plajları oluşturacağız. Doğa, deniz, inanç, yayla ve kültür turizmini geliştireceğiz. Kent Köy projemiz ile şehirde yaşayan çocuklarımıza ve gençlerimize kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın coğrafi ve kültürel değerlerini tanıtacağız” dedi.

 

 

 

“Kent Akvuryumu’na Türkiye’nin Her yerinden Turist Gelecek”

Kent akvaryumu projesini de hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Tuna; “Bu projemizle hemşehrilerimizi, su dünyasının flora ve faunası hakkında önemli bilgileri öğrenebilecekleri, su altı yaşamın büyüsünü yaşayabilecekleri keyifli bir yolculuğa çıkaracağız” dedi.

“Caretta Caretta Yapay Adası Oluşturacağız”

Kentte sahil düzenlemelerinin bir parçası olarak yapay ada projesini planlandıklarının bilgisini veren Başkan Hamit Tuna; ”Kentimizin simgelerinde biri olan Caretta Caretta kaplumbağası formunda tasarlanacak ve çevreyle uyumlu olacak şekilde platform tekniği ile inşa edilecek yapay adamızda, sosyal ve kültürel etkinlik alanları yer alacak olup, hem kentimizin tanıtımına katkı sağlayacak hem de hemşehrilerimizin zevkli vakit geçirecekleri bir ortam oluşturacağız” dedi.

“Hayvan Hastanesi Yapacağız”

Mersin’de tam teşekkülü hayvan hastanesini hizmete sunacaklarına dikkat çeken Başkan Tuna; “Bakıma muhtaç olan dostlarımızın, olumsuz yaşam koşullarını ortadan kaldırmak, yaşama tutunmasını sağlamak amacı ile tam teşekküllü hayvan hastanesini hizmete sunacağız. Aynı zamanda sokak hayvanlarının ücretsiz sahiplendirilmesini sağlayarak; hayvanlarımıza proje kapsamında ücretsiz mama ve bakım desteği vereceğiz” dedi.

“Her İlçeye Belediye Kreşi”

Okul öncesi eğitimin önemini bildiklerini kaydeden Başkan Tuna, bu amaçla kreş projelerini her ilçede hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Tuna; “Kentimizde çalışan anne ve babalarımızın sayısına oranla kreş sayısı oldukça yetersizdir.Açık ve kapalı alanlara yönelik özel mimarı çözümler ve çocuğun gelişiminde etkin tüm unsurların ele alınacağı eğitim yönteminin kullanılacağı, kreş projelerini her ilçemizde hayata geçireceğiz” dedi.

 

“Dil Köyü ile Projemiz ile Gençlerimize Akademik Destek Vereceğiz”

Yurt dışında yabancı dil eğitimi alamayan gençler için ‘Dil Köyü’ projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Hamit Tuna; “Yabancı dillerin daha etkin ve doğru bir şekilde öğrenilebilmesi için kentimizde Dil Köyü Projesi’ni hayata geçireceğiz.Dil köyü öğrencilerimizin ve dil öğrenmek isteyenlerin yabancı dil eğitimi aldığı, yabancı dillerin konuşulduğu akademik bir yer olacak” dedi

“Botanik Park ve Doğa Projemizle Kentimize Renk katacağız”

 Botanik park ve doğa projelerinin de vizyon projeleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan Tuna; “Göz zevkine hitap eden kusursuz bir peyzajın sunulacağı botanik parkımızda ziyaretçilerimiz; bahçe turları, eğitsel gösteriler, sergiler, müzik ve diğer eğlenceler sayesinde farklı deneyimler yaşayacak” dedi.

 “Mersin’i Festivaller Kenti Yapacağız”

Kenti, Festival kent kimliğine kavuşturacaklarına vurgu yapan Başkan Hamit Tuna; “Kentimizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına imkan veren, hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak bilim, sanat, eğlence ve farklı birçok alanda festivaller düzenleyeceğiz. Kentimizi, Festival Kenti kimliğine kavuşturmak amacıyla ulusal ve uluslararası etkinliklerin sayısını arttıracak, kentimizin ihtiyacı olan; açık ve kapalı gösteri alanları, konaklama ve sosyal tesis alanlarının yer aldığı Festival Kompleksi yapacağız” dedi.

“Kent Merkezimizi ve Çamlıbel’i Canlandıracağız”

 

Vizyon projelerinden biri olan şehir merkezini; mekânsal uygulamalar, sosyo-ekonomik, yasal ve yönetsel düzenlemeler yaparak yeniden canlandıracaklarını ve kentin odak noktası haline getireceklerinin müjdesini veren Başkan Hamit Tuna; “Teknik alt yapını iyileştirilmesi, konut alanlarının sağlıklaştırılması, anıtsal ve tescilli yapıların onarımı ve yeniden işlevlendirilmesi, cephe yenilemesi ve bölgedeki taşıt, yaya ve toplu taşıma trafiğinin yeniden dizayn edilerek yöre halkının ve esnafının varlığını sürdürmesin sağlayacağız. Bu proje kapsamında; Ulu Çarşı, Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı, Kasaplar Çarşısı, Bit Pazarı, Hastane Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Çamlıbel ve Atatürk Caddesi ve Çamlıbel Balıkçı barınağı gibi kent kültürümüzü yaşatan eski kenti merkezimizi canlandıracağız” dedi.

“Kentsel Tasarım ve Akıllı Kent Uygulaması ile Mersin’e Yakışır Silüet Kazandıracağız”

Akdeniz’in incisi olan Mersin’in giriş ve çıkış noktalarındaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmayı hedeflerini belirten Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Bina cephelerine sanatsal resin çalışmaları, kaldırım ve orta refüj yenileme çalışmaları, aydınlatma, tabela, levha düzenlemeleri, cephe sağlıklaştırması, gürültü ve ses kırıcı yeşil öğeler v.b düzenlemelerle Mersin’e yakışır hale getireceğiz. Kent yaşamını kolaylaştıran  uygulamalar ile vatandaşlarımızın trafikte bekleme süreleri azalacak, şehir hakkındaki bilgilere kolay ulaşım imkanı bulacak, doğal afetlerden daha az etkilenmesi sağlanacak, kamu hizmetlerinin verimli sunulması kullanılması gerçekleşecek, paylaşan, katılan, denetleyen modern bir kent yapısı kuracağız”.

“Karadavur’da Balıkçı Köyü’nü Hayata Geçireceğiz”

Kentte balıkçılığın simgesi haline gelen Karaduvar Mahallesi’nde bir balıkçı köyü oluşturmayı planladıklarının altını çizen Başkan Tuna; “Karaduvar Mahallemizin sosyal ve ekonomik yapısını bozmadan, mekânsal dokunuşlarla balıkçı barınağı, balıkçı hali ve balık restoranlarıyla entegre olmuş, kentsel yaşamla bütünleşen bir yerleşim bölgesi inşa edeceğiz. Taşıt ve yaya ulaşımını, cephe sağlıklaştırmalarını, açık ve yeşil alan düzenlemelerini, kent mobilyalarını kapsayan kentsel tasarım uygulamaları ile balıkçı köyü haline getireceğiz. Akdeniz’in zengin deniz ürünlerini en güzel ortamlarda Mersinlilerle buluşturacağız” dedi.

“Balık Halleri Kuracağız ve Balıkçı Barınaklarını Yenileyeceğiz”

Mersin’in kıyı süsü balıkçı barınaklarını yenileyeceklerine dikkat çeken Başkan Tuna; “Yaklaşık 320 kilometrekarelik kıyı şeridine sahip kentimizde gerek balıkçılığın gelişmesini gerekse balık ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenirliliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içerisinde yapılmasını sağlamak amacı ile balık halleri kuracağız. Kıyı şeridine ihtiyaç olan yerlerde de standartlara uygun balıkçı barınakları yaparak, balıkçılığın gelişmesini sağlayacağız. Ayrıca var olan balıkçı barınaklarının; dalgakıran, rıhtım, iskele, çekek yeri gibi alt yapı unsurları ve üst yapı tesislerinin eksiklerine ilişkin mekânsal düzenlemeleri yapacağız” dedi.

“Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi’ni Hayat Geçireceğiz”

“Kentimizin takımına destek olacağız” diyen Başkan Hamit Tuna; “Mersin İdman Yurdumuzun Süper Lig’e adım adım çıkmasını sağlayacağız. Mersinimizin yaşayan değeri olan, Cumhuriyet tarihinden günümüze miras kalan koca çınarı eski günlerine döndürmek ve hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesislerini içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

“Bu kenti Yeniden İmar edeceğiz”

Kentsel alt yapı projelerinde bahseden Başkan Tuna, Büyükşehir Belediyesi’nin sinekle mücadelede harcadığı 40 milyon TL bedeli yarıya indireceklerini belirterek; “Larva dönemi geldiği zaman Şubat ayı sonu Mart ayı başında sinekle mücadele şartları çok ağır.Bu nedenle çok ağır bedel ödeniyor. Buradan söz veriyorum 40 milyon TL bedeli 20 milyon TL’ye indireceğim. Foseptik çukurları sineklerin üreme yerleri. Foseptikleri kaldıracağız. Dünya kenti Mersin diyoruz. Taşucu’nun alt yapısı yok, Atayurd’un alt yapısı yok. Atakent’in alt yapı eksiği var. Toroslar’ın üst kısmındaki mahallelerimizin alt yapısı yok. Biz üreten kimliğimizle Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızla en kısa sürede bunu çözeceğiz. Toroslar’da dağları deldik proje yaptık. Büyükşehir’in çalışan ekibini verin bu kenti yeniden imar edelim. Biz bunu kısa vadede Büyükşehir’in imkânlarıyla yapacağız” dedi.

Elvan; “Hamit Tuna Bey, Mersinimize Değer Katacak”

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından söz alan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lüfti Elvan da Başkan Hamit Tuna’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda ayağı yere basan projeleriyle kente değer katacağına dikkat çekti.

Elvan; “Kent, o kentte yaşayan insanları yormamalı, evinde, iş yerinde kendisini huzur içerisinde hissetmeli.Kent yorucu kent olmamalı.Başkanımız Hamit Tuna, çevre düzenlemelerinden istihdam ve üretime yönelik çok önemli projelerini açıkladı. Bu projelerin her biri ayağı yere basan projeler ve he birinin Büyükşehir Belediyesi’nin rahatlıkla yapabileceği projeler. Ucu açık maliyeti belli olmayan projeler yok. O nedenle Hamit Tuna Bey’e teşekkür ediyorum. Hamit Tuna Bey gerçekten samimi, çalışkan bir dostumuz ve Mersin’imizi çok güzel projelerle buluşturacak” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79