Başkan Tuna; “Kadınlarımızın Her Daim Yanlarında Olacağız”

Başkan Tuna; “Kadınlarımızın Her Daim Yanlarında Olacağız”

Başkan Tuna; “Kadınlarımızın Her Daim Yanlarında Olacağız”

  

Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “2004 yılında göreve gelirken Toroslar’da kadınlarımızın kendilerini ayrıcalıklı hissedeceklerini söylemiştik. Ortaya koyduğumuz projelerle sözümüzü yerine getirmenin gurunu yaşamaktayız” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir  mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm kadınlara sağlık, mutluluk ve başarı dileklerinde bulundu.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almalarını sağlamak amacıyla kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tuna; “Amacımız, kadının toplumdaki yerini güçlendirerek mutlu Mersin ve mutlu Türkiye oluşturmaktır. Aileler mutlu olursa toplumda mutlu olur” dedi.

“TORTEK ile Üreten Elleri Oluşturduk”

Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, ülke genelinde süregelen işsizlik sorununun çözümüne bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla açtıkları Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarının (TORTEK) bugün kent genelinde en çok söz edilen projelerden biri olduğunu vurguladı.

Toroslar İlçesinin yanı sıra çevre ilçelerin de yoğun ilgi gösterdiği TORTEK’te; 34 farklı branşta bugüne kadar 21 bin kişiyi mesleki eğitimden geçirdiklerini ve mesleklerine göre iş alanlarına yerleştirdiklerinin bilgisini veren Başkan Tuna; “TORTEK; meslek öğrenmenin ve üretmenin yanı sıra birbirini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurmasına vesile olan bir yapı haline geldi” dedi

“İstihdama Yönelik Projelerimiz ile Kadınlarımızın Hayata Bakışı Değişti”

Kadınların, engellilerin ve dezavantajlı bireylerin sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri AB projelerinin her birinin bir başarı öyküsünü de ortaya çıkardığına dikkat çeken Başkan Tuna; “Üreten bireyler ve dolayısıyla üreten bir toplum oluşturmak istiyoruz. Sosyal belediyecilik ve sosyal sorumluluk bilinciyle çalışarak, 13 AB projesiyle bölgede en fazla proje üreten belediye olduk. Bunların yanı sıra Toroslar Belediyesi olarak 2015 yılından itibaren İŞKUR destekli ve KOSGEB onaylı; KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenledik. Bu projeler sayesinde iş bulma hayalleri gerçeğe dönüşen kadınlarımızın hayata bakışı da değişti. Kadınlarımız edindikleri mesleki eğitimle hayata artık daha özgüvenle ve umutla bakıyor” dedi.

“Roman kadınlarımıza İş Kapısı Oluşturduk”

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Roman vatandaşlar için açtıkları ‘Hasır Örme Üretim Atölyesinin’ Türkiye’ye rol model olduğuna kaydeden Başkan Tuna: “20 kadın ve 10 erkek olmak üzere 30 Roman vatandaşımızı bu atölyemizde istihdam ediyoruz. İnsanlara balık tutmayı öğrettiğimiz zaman hangi noktaya geldiklerini görebiliyorsunuz. Bu atölyede çalışan romanlarımız hem üretiyor hem de ürettiklerin ihraç edebiliyorlar. Atölyede çalışan kadınlarımız için ‘Roman kadınları işe çocukları kreşe’ projesiyle de atölye içinde bir kreş kurduk. Roman çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve gelecekte iyi bir yol yürümeleri de bizim için bir gurur kaynağı olacaktır” dedi.

Tekstil Sektöründe İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Verdik”

İş gücü piyasasına vasıflı eleman yetiştirebilmek amacıyla ‘Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi’ projesini de hayata geçirdiklerinin bilgisini veren Başkan Tuna: “Bu proje ile 80 dezavantajlı kişiyi, Halkkent Mahallemizde hazırladığımız atölyede overlok, ütücü ve makineci olarak teorik ve uygulamalı eğitimlerle yetiştirip, istihdam ettirdik” dedi

‘Evlilik Okulu Açtık”

Toroslar Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesine daha imzasını atarak, evlilik okulu açtıklarını da belirten Başkan Tuna: “Son zamanlarda artan boşanmaların önüne geçilmesi amacıyla hazırladığımız bu projeyle;  evlendirme memurluğumuza başvuran çiftlere nikah akitleri öncesinde iletişim, hukuk ve sağlık başlıklarında eğitim seminerleri veriyoruz. Sosyolog, psikolog ve aile hekimi tarafından verilen bu eğitimler ile çiftler arasındaki bağın daha da arttırılmasını hedefliyoruz” dedi.

“Şiddet Mağduru Kadınlarımız İçin Değişim Atölyesini Hayata Geçirdik”

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, kadına yönelik şiddet konusunda mağdurlara destek olmak amacıyla hazırladığı “Değişim Atölyesi” projesinin ortağı olduklarını hatırlatan Başkan Hamit Tuna: “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, bilinçlendirilmesi farkındalığın arttırılmasının amaçladığımız bu proje ile şiddet mağduru kadınlarımızın yaratıcı drama tekniği ile bireysel gelişimlerine destek olduk. Farkındalık yaratmak amacıyla İlçemizdeki kahvehanelerde seminerler de verdik” dedi.

“Turunç Kadın Yaşam Merkezimiz ile Ailelerimizin Yanında Olduk”

Toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise kadının oluşturduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin içerisinde oluşturdukları Turunç Kadın Yaşam Merkezi'ni hayata geçirdiklerini belirterek; “Sosyolog, psikolog, davranış bilimleri uzmanı, doktor, aile hekimi ve hukuk uzmanının görev aldığı Turunç Kadın Yaşam Merkezimizde çok güzel bir ekibimiz var. Burada kadınlarımıza destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah attığımız bu fidan ileride çınar olacak. Amacımız, eski Türk toplumumuzda da var olan büyüğün küçüğe saygı gösterdiği sağlıklı bireylerin yetişmesidir" dedi.

“150 Bin Kadınımızı Sağlık Taramasından Geçirdik”

Başkan Tuna; “Sağlıklı kadın, sağlıklı aile demektir. Bir gezici araç tahsis etmek suretiyle bölgemizdeki 150 bin kadınımızı Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa Halkkent Mahallemizde kurduğumuz Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) getirerek, periyodik muayenelerle sağlık taramasından geçirdik. KETEM’e gelen kadınlarımızı ayrıca aile içinde varsa sorunlarıyla ilgili belediyemizin kısa adı TADEM olan Toroslar Danışma Merkezimize de yönlendiriyoruz. Burada; sosyolog, psikolog, hukukçumuz ve doktorumuzla kadınlarımıza gerekli olan desteği vermeye çalışıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesidir” dedi.

‘Mersin’de Kadınlarımızla Yapacağımız Daha Çok İş Var’

“Mersinimizin geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında kadınlarımızın desteğine önem veriyoruz” diyen Cumhur İttifakı MHP Mersin  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, güçlü kadın ve güçlü aile anlayışıyla Mersin’de kadınlara yönelik hazırladıkları projelerini anlattı.

“Kreş Projelerimizi Her İlçemizde Hayata Geçireceğiz”

Kentimizde yaşayan anne ve babalarımızın sayısına oranla kreş sayısı oldukça yetersiz. Açık ve kapalı alanlara yönelik özel mimarı çözümler ve çocuğun gelişiminde etkin tüm unsurların ele alınacağı, eğitim yönteminin kullanılacağı kreş projelerimizi her ilçemizde hayata geçireceğiz.

“Yaşam Merkezleri Oluşturacağız”

Her ilçeye içerisinde çok amaçlı salon, meslek edindirme eğitim alanı, fitness salonu, obezite bölümü ve kreşlerin olduğu sağlıklı yaşam bilgilendirme merkezleri inşa ederek kadınlarımızın kullanımına sunacağız.

“Mola Evlerini Ailelerimizin Hizmetine Sunacağız”

Ailelerimizin engelli çocuklarını belli bir zaman diliminde ücretsiz bırakabilecekleri, kültür, sanat, spor etkinliklerini yapabilecekleri veya kafede sohbet ederek yorgunluğunu atabilecekleri Mola Evleri’ni ailelerimizin hizmetine sunacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79