Başkan Turgut, basın toplantısı düzenledi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 21-22 Nisan tarihlerinde Gökbelen Yaylasında gerçekleştirilecek olan Yörük Çalıştayı ve 10-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 45. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali hakkında bilgiler verdi.

Başkan Turgut, basın toplantısı düzenledi

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Mustafa Turgut, gazetecilerin önerilerini de not aldırarak Yörük Çalıştayı ve Festival hakkında fikir alış verişinde bulundu.

 

‘SİLİFKE BELEDİYESİ OLARAK YÖRÜKLERİMİZİ GÜNDEME TAŞIYORUZ’

 

22 Nisan 2018 Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gökbelen Yaylasında gerçekleştirilecek olan Yörük Çalıştayına katılacağını açıklayan Başkan Mustafa Turgut, ‘Genel Başkanımızla Türkiye’nin her bölgesinden vatandaşlarımızı buluşturacağımız bu Yörük Çalıştayının olabildiğince coşkulu ve güzel geçmesi için tüm hazırlıklarımız titizlikle sürdürülüyor. 21 Nisan Cumartesi ve 22 Nisan Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek çalıştay kapsamında, Musa Eroğlu konserinin yanı sıra halk oyunları, yörüklerin yaşamını konu alan paneller, konuşmalar, sunumlar, yöresel sanatçıların konserleri ve farklı etkinlikler yer alacaktır. Sevgiyi, emeği, hoşgörüyü yaşam felsefesi haline getiren, doğa anaya gönülden bağlı olan Yörüklerimizle umudu büyütmek için buluşuyoruz. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Çalıştayımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz’

 

‘45. ULUSLARARASI MÜZİK VE FOLKLOR FESTİVALİMİZE HAZIRLIKLAR TAMAMLANIYOR’

45. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Festivalimizi bu yıl 10-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Festival kapsamında kurulan çadırlarla ilgili düzenlemeler getirdik. Kıl çadırların yöremize özgü eşyalarla kurulmasına ağırlık verdik. Çadırlarımızda ki müzik konusunda yöremizin kullandığı müzik aletleri kullanılıp, açıkta hiçbir içecek satılamayacak ve yöremizin dışındaki hiçbir meyve ve sebze satışına izin verilmeyecek. 

Yine kortej geçişleri yöresel kıyafetler ağırlıklı olmak üzere akşam saatlerinde yapmaya karar verdik. Hafta boyunca devam edecek olan tüm etkinliklerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Sportif yarışmalar, halk oyunları gösterileri, yoğurt ve batırık yarışmaları,  yöresel seyirlik oyunların sergilenmesi, yörük kültürünün canlandırılması ve sanatçı konserleri ile halkımıza çok güzel bir program hazırlamayı hedefliyoruz.

Silifke ve Silifke’mizin yerel ve ulusal alanda tanıtılmasına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da büyük katkılarını bekliyoruz. Silifke Kültür Haftamızı sivil toplum kuruluşlarımızla, resmi kurum ve kuruluşlarımızla, halkımızla ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte en güzel şekilde kutlayacağız. Bu yıl her beldeye yayılması için fikir alış verişinde bulunduk’ dedi.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79