Bayram Uçar " 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun"

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Bayram Uçar " 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun"

Cumhuriyet Halk   Partisi  Silifke İlçe Başkanı  Bünyamin  Uçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

 Başkan Uçar, yayınladığı mesaj da  ,’’ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ulaşılan zaferle tamamlandı. Başkomutan Mustafa Kemal’in, zaferi 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk Milletine şu sözlerle ifade edildi “Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etti. TBMM ordularının yiğitliği, şiddeti ve süratiyle, zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi” Ülkesini düşman işgalinden kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya geri dönen Mustafa Kemal’in, 4 Ekim 1922’de TBMM kürsüsüne çıkarak bir yıl içinde kuracağı Cumhuriyetin yol haritasına ilişkin bir konuşma yaparak; Atatürk’ün, “Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşamak için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz, düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir” demiştir.  Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu nedenledir ki tüm Cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin, ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde, ‘vazgeçtim’ deme lüksü yoktur. Bizler Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği yolda kararlılıkla ‘demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ ülküsünü savunmaya, 30 Ağustos Zafer bayramını hepimizin bayramı olarak kutlamaya devam edeceğiz.’’ Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79