Beklenen oldu; eriği kilosu 30 liraya düştü

Beklenen oldu; eriği kilosu 30 liraya düştü

Beklenen oldu; eriği kilosu 30 liraya düştü

 Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen ve Türkiye ‘de ilk hasadı yapılan can eriklerinin kilogramı 30 liraya düştü.

  HABER: ATİKE CEYLAN

   Örtü altındaki eriklerin veriminin artmasıyla birlikte yapılan hasat ile birlikte Büyükşehirlerde 300 liraya satılan eriğin kilosu 30 liraya düştü. Bu durum tüketicisini sevindirdi. Önümüzdeki günlerde açıkta çıkacak olan erikle birlikte erik fiyatlarının daha da düşeceği belirtildi.

 Örtü altında hasadın yoğunlaştığını ve bütün tüketicileri hitap edecek hale geldiğinin altını çizen Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, İlk hasatta fiyatların çok yüksek gösterildiğini ancak bunun üreticiden alınan değil, tüketiciye sunulan son rakam olduğuna dikkat çekti.

 Şen, bunun da alıcı ile satıcı arasındaki arz talep dengesiyle oluştuğunu kaydetti.

Bu yıl örtü altında 50 dönüm erik bahçesi bulunduğunu kaydeden  Başkan Şen, 30 lira olan kilogram fiyatının da üreticiyi memnun ettiğini söyledi.

 Açıkta yapılacak olan hasatla birlikte bu yıl Silifke genelinde toplamda 8 bin dönüm arazide 8 bin ton erik hasadının yapılmasının beklendiğini aktaran Şen, erik üretiminin Göksu Vadisi'nde Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören, Kabasakallı, Atayurt, Atakent ve Taşucu mahallelerinde yapıldığını söyledi.

 Birliğin kurucu başkanı, üretici Mustafa Göktaş da ilk hasatta yüksek seyreden fiyatların üreticiye yansımadığını belirterek, açık alanda hasadın başlamasıyla fiyatların daha da düşüp herkesin alabileceği seviyelere ineceğini ifade etti.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36