Belediye Meclisi Ekim Ayı 2’nci Birleşimi Yapıldı

Belediye Meclisi Ekim Ayı 2’nci Birleşimi Yapıldı

Belediye Meclisi Ekim Ayı 2’nci Birleşimi Yapıldı

 Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Ekim Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 14, komisyon raporlarına ait 22 ve gündem dışı 3 madde görüşüldü.

İdare teklif ve komisyon raporlarına ait maddeleri görüşülerek ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilirken, Meclis Toplantısı’nda gündem dışı maddeler konuşuldu.

Toplantıda, Erdemli ilçesinde açılması planlanan Sosyal Market (Dosteli) için bir iş yeri kiralanması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu’ndan gelen rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca Anamur Belediyesi tarafından 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 3’üncü Tarım ve Gıda Fuarı’nda kullanılmak üzere 50 bin TL maddi yardımda bulunulması ile ilgili rapor da oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan Aydıncık ilçesinde “Atıksu Terfi Merkezi TM2” yapılmasına ilişkin imar planı değişikliği ile ilgili rapor ve 2016 Yılı MESKİ Ücret Tarifesinin 2. Maddesi (c) bendi Abone Sayaç Hizmetleri kısmında yer alan sayaç Tanıtım kartı/ Barkod okuyucu bedelinin yürürlükten kaldırılmasına yönelik ücret tarifesi değişikliği ile ilgili komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan görüşmelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllığına MERULAŞ’a (Mersin Ulaşım ve Toplu Taşıma İşletmeciliği San. Tic. A.Ş.) devredilen toplu taşıma hizmetlerinin 1 Ocak 2017 tarihi itibari ile yeniden Mersin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında ayrıca meclis üyelerine MESKİ ve Su Yapı tarafından hazırlanan ‘Mersin İli Yağmur Suyu Altyapısının ve Hizmetlerinin Geliştirilmesi Master Plan Çalışması’ sunumu yapıldı.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79