Belediye tarafından trafiğe kapanan tarihi köprü yeniden açıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde belediye tarafından trafiğe kapanan tarihi taşköprü, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in emriyle emniyet yetkilileri tarafından yeniden trafiğe açıldı.

Belediye tarafından trafiğe kapanan tarihi köprü yeniden açıldı

Tarihi taş köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu iddia eden Silifke Belediyesi tarafindan bir kamyon ve beton bariyerlerle çift taraflı trafiğe kapatılan tarihi taş köprü, polislerin müdahalesi ve çekici yardımıyla park edilen kamyonun çekilmesi, beton bariyerlerin kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı.

 

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ‘2016 yılında UKOME tarafından alınan kararda belirtildiği gibi alternatif köprü olan 4. köprü yapılıncaya kadar trafiğin ağır tonajlı araçlardan arındırılarak trafik akışının devam etmesi kararı alınmıştı. Şuan için 4. köprümüz trafiğe açılmıştır. Bu ne demektir sorumluluk bize geçmiştir. Bu nedenle alınan karara istinaden taş köprünün yıkılma riskine karşılık taş köprüyü trafiğe kapatma gereği duyduk” dedi.

 

KAYMAKAM CİNBİR, “BU BİR TASARLANMIŞ EYLEMDİR”

Köprünün açılmasının ardından bir basın toplantısı yaparak kamuoyunu bilgilendiren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, tarihi taş köprünün yıkılma tehlikesinin bulunmadığını, köprünün kapatılmasının ise bir eylem olduğunu, emniyetin de o eyleme son verdiğini kaydetti.

 

Silifke Belediyesi’nin tarihi taş köprüyü trafik akışına kapatmaya yetki ve sorumluluğunun olmadığını ifade eden Kaymakam Cinbir, "Tarihi taş köprünün yıkılması, can ve mal kaybı ile ilgili bir risk söz konusu olsa, UKOME kararı gerekmeksizin bu köprüyü biz zaten kaparız. Ama köprüde can ve mal kaybını gerektirecek her hangi bir durum söz konusu değil" dedi.

 

Köprü ile ilgili daha önce toplantı yaptıklarını hatırlatan Kaymakam Cinbir, "Bu köprü kültür varlığı olduğu için Silifke Kaymakamlığı olarak, Mersin valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne bu köprünün projelendirilmesi, bu projenin koruma kurulların geçirilerek gerekli uygulamaların yapılabilmesi için işlemlerin başlatılmasını yazdık. Bizim bu yazımıza istinaden konu İl Planlama kurulunda gündeme geldi. Orada alınan kararda Silifke Kaymakamının başkanlığında Karayolları, DSİ, Müze, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Silifke Belediyesi bir toplantı yapsın ve köprü ile ilgili yol haritası belirlesin. Bunun üzerine Şubat 2015’de bir toplantı yaptık. Toplantıda Karayolları köprünün yıkılma riski olmadığını söyledi. Karayolları, ‘Böyle bir endişeye gerek yok. Araç trafiğine kapatılmasına gerek yok üzerindeki yükü azaltmakta fayda var ama bu köprü araç trafiğine açık kalabilir’ dedi. Köprüyü araç trafiğine kapatmadık. Bu süreçte Silifke Belediyesi alternatif bir köprü düşüncesini geliştirdi. Bizlerde o toplantı neticesinde Karayolları tarafından köprünün restorasyon işleminin hızlandırılması, takip edilmesi ayrıca Silifke Belediyesince yapılacağı anlaşılan yeni köprünün de projelendirme aşamasında tarihi taş köprünün varlığı dikkate alınarak mimari özelliğine uygun bir köprünün yapılabilmesi için Karayolları tarafından da teknik destek sağlanmasını ifade ettik. İzlediğimiz süreçte Silifke Belediyesi böyle bir teknik desteğe ihtiyaç duymadı. Bu süreçte kamuoyunda köprünün yapıldığı yer tartışılmaya başlayınca, Silifke Belediye Başkanı ve ekibi aslında taş köprünün yıkılmak üzere olduğunu onun için bu köprüyü yaptıklarını kamuoyuyla paylaştılar. Köprünün yıkılma riski olması halinde bu köprüyü trafiğe kapatmak için UKOME kararı almaya gerek yok. UKOME ayda bir kez toplanıyor onu mu bekleyeceğiz. Böyle bir durum olsa gerekli tedbirleri devletin kaymakamı olarak ben hemen alırdım.  Böyle bir tedbire gerek yok çünkü risk görmüyoruz” dedi.

Silifke Belediyesinin kendini sorumlu ve yetkili zannederek kum dolu bir kamyonu köprünün girişine park ettiğini, köprü üzerine beton bariyerler dizerek trafiğe kapatmaya kalktığının altını çizen Kaymakam Cinbir, "Bu bir köprüyü trafiğe kapatma işleminden öte, görüntü itibari ile köprünün üzerinde bir eylem yapma şekline dönüşmüştür. Amacını aşmıştır. Köprüyü trafiğe kapatılmasına yönelik diğer tedbirlerin hiç alınmış olmaması bir tarafa, bu köprünün bir sahibi var Karayolları. Bu ilçenin emniyet ve asayişini sağlayan trafik düzenini sağlayan Emniyet Müdürlüğü var. Bunların hiç birinden yararlanmadan, diyalog ve koordinasyon kurulmadan, tedbirler alınmadan kum dolu bir kamyon ve dökülmüş betonları tarihi taş köprünün üzerine konulması, köprüye engeller çakılmaya çalışılması aynı zamanda kültür varlıklarına izinsiz müdahaledir. Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanuna göre de suçtur. Böylesine çirkin bir müdahale olduğunu gören emniyet ve müze müdürlüğü olay yerine müdahale etmiş, bu çirkin anlamsız eylem niteliğindeki UKOME kararını uygulama bahanesi ile köprüde yapılmaya çalışılan eyleme son verilmiştir. Burada yetki ve sorumluluk aşımı yapılarak hiç de şık olmayan kamuoyunun da yadırgadığı bir eylem yapılmıştır. En hızlı şekilde köprüyü kapatmak için getirilen betonlar ve oraya park edilen kamyon çekilerek işgal ve eylem sonlandırılmıştır" dedi.

 

Köprünün restore edileceğini belirten Kaymakam Cinbir, "Bu köprü Kaymakamlığımızın takibi ile Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından projelendirilmesi sağlanarak Adana Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun onayladığı Restorasyon çerçevesinde bir dönem önceki Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın destekleri ile Karayolları bütçesinden restore edilerek özgün haline getirilecektir. Bunun maliyeti 3 Milyon 800 Bin artı KDV’dir. 2019 yılı sonunda bu restorasyon çalışmasının bitirilmesi öngörülmektedir. Karayolları ile yaptığımız yazışmada, Taş Köprüyü trafiğe kapatmamızı gerektirecek çalışmalar Mayıs 2019’da başlayacaktır. Bu tarihe kadar taş köprünün trafiğe kapatılması Karayolları Bölge Müdürlüğünce zaruri görülmemiştir.  Ancak alternatifi köprü yapılıncaya kadar bu tarihi tas köprünün trafiğe açık kalması konusunda UKOME kararı var. Bu UKOME kararı gereğince köprü trafiğe kapatılacaksa bu konuda yetki ve sorumluluk büyükşehir belediye başkanlığına aittir. Eğer UKOME kararı gereğince gerekli tedbirler alınarak ilçe emniyet müdürlüğü ve müze müdürlümüzle koordine kurularak büyükşehir belediyesi tarafından bu kapatma işlemi gerçekleştirilmesi doğru olandır. Hele hele trafiğe kapatma bahanesi ile köprüye inşaa ve müdahale yapmak köprünün üzerine beton kütle koymak ve kum dolu kamyonu park etmek suretiyle köprüdeki trafik akışını engellemek yanlıştır ve gerçekleştiği şekilde bir eylem izlenimi vermiştir. Emniyetimiz ve müze müdürlüğümüzde bu eylemi sonlandırmıştır. Bundan sonraki sürecide UKOME kararının gereğini büyükşehir belediye başkanlığı takip edecektir diye düşünüyorum.” dedi

Kaymakam Cinbir, sözlerinin sonunda, köprünün bitişiğinde belediye tarafından yapılan çay bahçesindeki tuvalet, çay ocağı ve yapının ise köprünün güzel görüntüsüne zarar verdiğini, ayrıca bunların kaçak yapı olduğunu, belediye yetkililerini bu kaçak yapıları kaldırmaya davet ettiğini söyledi.

 Öte yandan AK Parti Silifke ilçe Başkanı Mustafa Çetinde konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Silifke Belediyesi'nin yetki aşımında bulunarak, Büyükşehir Belediyesi'nin yetki sınırları içinde UKOME'nin ve Silifke Kaymakamlığı'nın yetkisinde bulunan "yolu trafiğe kapatma" görevini hiçbir şekilde kural tanımadan, yetki gaspı ile devlete meydan okurcasına; beton bariyerlerle, belediyeye ait içi kum dolu kamyonlarla kapatması ahlaki olmadığı kadar devlet terbiyesine de uygun değildir. Biliyoruz ki HDP ile CHP'nin aleni ittifak arayışları maalesef CHP'li belediyelerin HDP'li belediyelere benzemesine sebep olmuş. Silifke tarihi boyunca devlet otoritesine karşı bu derece teröristçe bir eylem asla yapılmamıştır. Öyle anlaşılıyor ki "körle yatan şaşı kalkar" misali Silifke CHP Belediyesi HDP belediyeleriyle ruh ikizi olmuştur. Silifke siyasi tarihi boyunca milli duruşundan vatanseverliğinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Silifke CHP Belediyesi'nin yaptığı ahlaki değerlerden ve devlet terbiyesinden uzak eylemini şiddetle kınıyorum.”.






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79