BOZTEPE’DE 7’DEN 77’YE İLK KEZ TİYATRO SEYRETTİLER

BOZTEPE’DE 7’DEN 77’YE İLK KEZ TİYATRO SEYRETTİLER

BOZTEPE’DE 7’DEN 77’YE İLK KEZ TİYATRO SEYRETTİLER

 

“Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganıyla yola çıkan ve Mersin’in en ücra mahallerini kültür-sanatla buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, “Köy Seyirlik” programıyla bu kez Tarsus İlçesi’nin Boztepe Mahallesi’ndeydi. Boztepe’de 6 yaşındaki çocuk ile 61 yaşındaki dedesi aynı anda ilk kez tiyatro izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının “Köy Seyirlik” programı, Mersin’in ücra ve kırsal mahallerindeki vatandaşları kültür-sanatla buluşturmaya devam ediyor. “Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganıyla yola çıkan oyuncular, bu defa Tarsus İlçesi’nin 1010 rakımlık Boztepe Mahallesi’nde sahne aldı. Boztepe’de dede ile torun ilk kez birlikte tiyatro izlemenin heyecanını yaşadı.

İzleyiciler de oyuna katıldı

Etkinlikle, Tarsus’a 45 kilometre uzaklıkta olan, nüfusunun yoğunlukla tarım ve hayvancılıkla uğraştığı Mersin yaylalarından Boztepe Mahallesi sakinlerinin çoğu, ilk defa tiyatro seyretme fırsatı buldu. Oyuncular, izleyicileri de oyunlarına dahil etti. Kaynana rolünü oynayan mahalle sakinlerinden Çiğdem Çeliktaş, “Ne söyleyeceğimi bilemediğim için biraz çekindim. Sonra sıradan bir kız verme olayı olunca akışına bıraktım. Belki burada tiyatroyu görmeyen insanlar da vardır. Buraya tiyatroyu getirdiği, bizi eğlendirdiği için Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederiz” dedi.

Sık sık “Kültüre ve sanata yapılan yatırımın insana, kente ve geleceğe yapılan bir yatırım olduğunun farkındayız” sözünü dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e vatandaşlar teşekkürlerini iletirken, tiyatroyla ilk defa buluşan çocuklar da ileride tiyatrocu olmak istediklerini dile getirdi.

Dede ve torunları 7’den 77’ye ilk defa tiyatro izledi

61 yaşındaki Ahmet Kocaman, 6 yaşındaki torunu Cennet Eycen Kocaman ve 8 yaşındaki torunu Nehir Süzer’le oyunu izledi. “7’den 77’ye oyunu izlemeye geldik” diyen Ahmet Kocaman, ilk defa tiyatro izlediğini ifade ederek, “Çok değerli ve güzeldi. Daha önce izlememiştim. Bu kadar ummuyordum. Çok güzel oldu, moral ve istek verdi. Çocukları getirdim, getirdiğime değdi. Vahap Seçer Başkanımız çok sağ olsun. Çok memnunuz” diye konuştu.

Torun Cennet Eycen Kocaman hislerini “Çok güzeldi” sözleriyle dile getirirken, Nehir Süzer de “Çok mutlu oldum. Ben de ilerde tiyatrocu olmak istiyorum. İlerde tiyatrocu olsam ben de binlerce insana oyunlar oynayacağım” diye konuştu.

Hayallerinin ötesinde bir şeyle karşılaştılar

İlk kez tiyatro izleyen 77 yaşındaki Resul Civelek de “İlkokuldayken  Karagöz-Hacivat gelirdi ama bu onlara benzemiyor, bu daha güzel. Hoşumuza gitti, çok güzel oldu. Güle güle öldük. Bu manzarayı görünce çok sevindik. Zaten bekliyorduk. Birkaç gün önce hoparlörde söylendi, buna gidelim dedik. Geldik. Hakikaten sevindik, moralimiz düzeldi. Yaşım 77 ama gönlüm genç” dedi.

12 yaşındaki Aslı Doğan ise hayallerinin ötesinde bir manzarayla karşılaştığını belirterek, “Önce sıkıcı olduğunu düşünüyordum, eğlenceli olduğunu gördüm. Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Ağustos ayında da programlar devam edecek

Şehir Tiyatroları oyuncuları, 1 Eylül’e kadar turnelerine devam edecek. Köy Seyirlik oyunlarının Ağustos ayı programı ise şöyle:

“-9 Ağustos Cuma Merkez Güzelyayla (Kızılbağ) Mahallesi,

-12 Ağustos Pazartesi Merkez Soğucak Mahallesi,

-13 Ağustos Salı Merkez Gözne Mahallesi,

-14 Ağustos Çarşamba Merkez Fındıkpınarı Mahallesi,

-15 Ağustos Perşembe Mut Sertavul Mahallesi,

-16 Ağustos Cuma Gülnar Köseçobanlı Mahallesi,

-18 Ağustos Pazar Tarsus Kadelli Dörtler Mahallesi (İncir Şenliği),

-20 Ağustos Salı Tarsus Çamalan Mahallesi,

-21 Ağustos Çarşamba Silifke Keşlitürkmenli Mahallesi,

-22 Ağustos Perşembe Anamur Karalar Bahşiş Mahallesi,

-23 Ağustos Cuma Anamur Karadere Mahallesi,

-24 Ağustos Cumartesi Erdemli Aydınlar (Avgadı) Mahallesi,

-28 Ağustos Çarşamba Erdemli Elvanlı Mahallesi,

-29 Ağustos Perşembe Gülnar Kayrak Mahallesi,

-30 Ağustos Cuma Mut Dağpazarı Mahallesi,

-31 Ağustos Cumartesi Erdemli Esenpınar Mahallesi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36