BU KARASUYUN SORUMLUSU KİM?

BU KARASUYUN SORUMLUSU KİM?

BU KARASUYUN SORUMLUSU KİM?

 

Sulama kanalına bırakılan karasu denize ulaştı

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Silifke Organize Sanayi’den akan zeytinin karasuyu vatandaşı tedirgin ediyor.

Tarım arazilerine, denize ve Göksu Deltası Kuş Cennetine giden kanala akan zeytinin kara suyu çiftçiyi ve vatandaşı tedirgin ediyor.

 

Burunucu Mahallesi Bozdoğan deresine akan karasuyun yoğun ve koyu bir şekilde akması nedeniyle sulama kanalı aracılığıyla denize kadar ulaştı.

Bu durum gerek vatandaşları, gerekse çiftçiyi endişelendirdi.

Tarım arazilerine zararı olup olmadığı bilinmezken, kuşlar ve balıklar için zararlı olabileceği belirtildi.

Silifke Organize Sanayisinde faaliyet gösteren zeytinyağı fabrikalarından bırakıldığı tahmin edilen karasuyun özellikle geceleri daha yoğun aktığı ve denize ulaştığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Silifke Organize Sanayisinde faaliyet gösteren zeytin posası fabrikasının havuzunda meydana gelen çatlaktan sızıntı olduğu, yetkililer tarafından yapılan araştırmada ise ihmal değil kaza meydana geldiği tespit edilmişti.

 

KİRLİLİĞE SEBEP OLAN HERKİMSE GEREKEN YAPILACAKTIR

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, bu kirliliğe neden olanı bulmak için Silifke Çevre Şube Müdürlüğüne talimat verdiğini ve konunun araştırıldığını belirterek , “Bu  kirliliğin sebebi olan herkimse hangi işletme ise gereken yapılacaktır. Şuan bunun üzerine çalışmalar devam etmektedir. Kirliliği yapanın tespitinin ardından gereken yapılacaktır” dedi.

 

 

ARİF ALKAN, “SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ SORUMLUSU BULUNSUN”

Bu karasuyun nereden geldiği henüz bilinmezken, vatandaşın yine aynı fabrikadan şüphelenmesi üzerine Posa Fabrikası Yetkilisi Arif Alkan gazetemize bir açıklamada bulundu. :u suyun sorumlusunun kendileri olmadığını belirten Alkan, nereden ve ne şekilde akıyorsa yetkililerin araştırması gerektiğini, akan karasuyun kendileriyle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Arif Alkan şunları kaydetti, “Şu anda zaten bölgedeki zeytinyağı fabrikalarının hepsi kapalı ve bize ürün gelmiyor. Biz kendi ürününüzü kendi içimizde sakladığımız karasuyu bile kendi ürünümüz içerisinde kullanıp kurutma makineleriyle buharlaştırıyoruz.

Bizim fabrikanın çevresini zaten dolaştığımızda da herhangi bir Karasu lekesini rastlanmıyor. Yetkililer de geldi dolaştı herhangi bir kara su akıntısı sızıntısı görülmedi .

Biz bu suyun neden nasıl kaynaklandığını bilemiyoruz ama daha önceki havuzda meydana gelen problemlerden dolayı olup olmadığını da şu an için bilemiyoruz.  Tahminen şu anda yağmur sularının eski birikmiş olan suyun üzerinden geçtiği ve ondan kaynaklandığını düşünüyorum yani bizden kaynaklanmadığı aşikardır”.

10-15 GÜNDE BİR AYNI KİRLİLİK OLUŞUYOR

Kum Mahallesinde Çavuşbuçağı köprüsü civarında balık tutmak için gelen ve duruma oldukça tepkili olan bir vatandaş ise, “ 10 15 gün önce yine bu şekilde bir Karasu gelmişti. Burada kokudan rahatsız oluyoruz. Balıklarda rahatsız oluyor, bütün vatandaşlar kokusundan rahatsız oluyor.  Ben şu anda yarım saattir oltaya bakıyorum bir kere balık vurmadı. Bir tane bile balık vurmadı. Buradaki karasuyun Silifke sanayi bölgesinden geliyor olduğu söyleniyor ama ilgilenen kimse yok, hayvanlara da yazık burası üreme alanı. Burası zaten bir aydır devamlı oluyor.  3 güne 5 güne bir mutlaka oluyor özellikle de geceleri daha çok  su geliyor” dedi.

 KOKUSU VATANDAŞI RAHATSIZ EDİYOR

Taşucu Toki Konutlarında oturduklarını ve yaklaşık 2 aydır zeytin kokusu çektiklerini söyleyen Nurgül Ateş isimli vatandaş ise , “Biz sürekli bu kokuyu içimize çekiyoruz. Ne kadar zararlı bilmiyoruz ama bazı zamanlar çok ağır kokuyor ve baş ağısına sebep oluyor. Biz bu kokudan çok rahatsızız. Eskiden seka fabrikası vardı kokusu rahatsız eder di şuan için bu zeytin suyu kokusu genizlerimizi yakıyor ve çok ağır kokuyor. Yetkililerin bu konuda bir önlem almasını bekliyoruz” diye konuştu.



















 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36