Bu toplantılar artık ilçelerde

Bu toplantılar artık ilçelerde

Bu toplantılar artık ilçelerde

  

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nın üçüncü birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

 Toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun ‘Başkanlık Divanı’ başlığını taşıyan 19. Maddesi doğrultusunda gizli oylama ile Meclis birinci ve ikinci başkanvekili ve meclis katipliğinde görev yapmak üzere 2 asıl, 2 yedek üye seçimi gerçekleşti.

 Yine gizli oylama ile yapılan 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 16. Maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20. Maddesi gereğince belediye encümenine 5 üye seçildi.

 Diğer yandan Meclis Toplantısı’nda işari oylama ile 14 adet ihtisas komisyonuna yedişer üye seçimi ve satış komisyonlarında 1 yıl süre ile görev yapmak üzere 1 asıl ve 1 yedek üyenin seçimi de gerçekleşti.

 Oylamaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bundan sonraki aylarda gerçekleştirilecek olan Meclis toplantılarının bir oturumunun ilçelerde yapılacağını ifade etti. Bu kapsamda 9 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Büyükşehir Meclis Toplantısı’nın Mayıs ayı ilk birleşimi Tarsus’ta yapılacak.

 Meclis Toplantısı’nın sonunda ise bazı meclis üyeleri 1/100000’lik imar planı ile ilgili görüş ve önerilerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36