Büyükşehir İle Minibüsçüler Sorunları Görüştü

Büyükşehir İle Minibüsçüler Sorunları Görüştü

Büyükşehir İle Minibüsçüler Sorunları Görüştü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Mersin Minibüsçüler Odası üyeleri ve odaya bağlı kooperatif başkanları ile bir araya gelerek, minibüsçü esnafının taleplerini dinledi.
Kentin toplu taşımasının geleceği ile ilgili ortak karara varmak adına yapılan toplantıda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerinin vatandaşa en iyi toplu taşıma hizmetini sunmak olduğunu söyleyen Tok, minibüsçü esnafının sorunlarını da çözmek için işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti. Tok, “Vahap Seçer Başkanımız Mersin’in geleceği ile ilgili hiçbir karara siyasi bakmıyor. Bütün Mersinliler’in memnuniyeti için hak neyse, doğrusu neyse o yönde karar verecek. Bizim için önemli olan vatandaş memnuniyeti” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatları doğrultusunda, Mersin Minibüsçüler Odası üyeleri ile bir araya gelen Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, minibüsçü esnafının taleplerini dinlerken, Mersin ulaşımının geleceğini belirleyecek önemli projelerde, minibüsçü esnafını işbirliği içerisinde olmaya davet etti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Minibüsçüler Odası yöneticileri ve odaya bağlı kooperatif başkanları katıldı. Minibüsçü esnafının sorunlarının ve taleplerinin konuşulduğu toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Mersin ulaşımının geleceği konusunda ortak akıl ile kararlar alınması gerektiğini ifade etti.

Tok: “Bizim için önemli olan vatandaş memnuniyeti”

Trafik yoğunluğu, minibüsçülerin ulaşım ve güzergahlar konusundaki sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Olcay Tok, “Hem vatandaşa hizmet noktasında hem de sizin sorunlarınızı çözme noktasında birbirimize nasıl yardımcı olabiliriz? Bunu düşünüp ortak bir akılla hareket edelim. Vahap Seçer Başkanımız Mersin’in geleceği ile ilgili hiçbir karara siyasi bakmıyor. Bütün Mersinliler’in memnuniyeti için hak neyse, doğrusu neyse o yönde karar verecek. Bizim için önemli olan vatandaş memnuniyeti” dedi.

“Biz en ücra köşeye ulaşım hizmeti sunmak zorundayız”

Minibüsçüler kooperatiflerinin yaşadıkları sıkıntıları çözme noktasında kendi aralarında uzlaşmalarının da önemli olduğuna değinen Tok, “Biz Mersin’de trafiği düzenlemekle yükümlüyüz. Sizin kendi aranızda uzlaşmaya varmanız çok önemli. Bizler trafik sorununun, vatandaşlarımızın trafikte yaşadığı sıkıntıların ve sizlerin sorunlarının çözümü için saha çalışmaları da yapıyoruz. Bizim için esas olan en ücra noktadaki vatandaşın, merkezdeki vatandaşın yararlandığı hizmetlerden yararlanması” diye konuştu.

“Alınan kararları birlikte planlayalım”

Mersin trafiğinde önem arz eden konuların da konuşulduğu toplantıda, Mersinliler’in yıllardır beklediği Metro Projesi de gündeme geldi. Tok, projenin kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade ederken, minibüsçü esnafını da alınan kararlarda fikir birliğine davet eti. Tok, “Mersin’e Metro gelecek. Alınan kararlarda bu işin dışında kalmayın. Birlikte planlayalım. Başkanımız her fikre açık. Siz kendi aranızda ortak bir karara varın. Alacağınız kararlar uzun vadeli olsun” dedi.

“Bizim kazancımız para değil, vatandaşın memnuniyetidir”

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm vatandaşlar için en iyi toplu taşıma hizmeti sunmakla yükümlü olduğunu sözlerine ekleyen Tok, “Biz Mersin ulaşımının geleceği ile ilgili bir takım kararlar alacağız ve vatandaşımıza en iyi toplu taşıma hizmetini sunmak zorundayız. Bizim kazancımız para değil vatandaşın memnuniyetidir. Bizim amacımız vatandaşın ödeyebileceği bir ulaşım ücreti ve çocuğuyla sokağa indiği zaman durakta beklemeden istediği yere gitmesi” ifadelerini kullandı.

Minibüs şoförlerinin tanıtım kartı olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, toplantıda, yakın zamanda minibüs kullanan şoförün takması/bulundurması gereken tanıtım kartı zorunluluğu getireceklerini de söyledi. Bu uygulamada tüm minibüs şoförleri eğitimden geçirilecek ve eğitimi başarı ile tamamlayanlar uygunluk belgesi alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79