BÜYÜKŞEHİR’DEN “CANSIZ” TATBİKAT

BÜYÜKŞEHİR’DEN “CANSIZ” TATBİKAT

BÜYÜKŞEHİR’DEN “CANSIZ” TATBİKAT

 

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN UYGULAMALI DEFİN EĞİTİMİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, afet ve acil durumlarda müdahale ve defin işlemlerinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla Akbelen Mezarlığı’nda cenaze nakil ve defin eğitimi verdi. Defin Hizmet Grubu tarafından geçekleştirilen eğitimler kapsamında cansız mankenler kefenlenerek, defnedildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın ana çözüm ortağı olduğu Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Akbelen Mezarlığı’nda cenaze nakil ve defin işlemi konusunda uygulamalı eğitim verildi. Defin Hizmet Grubu tarafından geçekleştirilen eğitimler kapsamında cansız mankenler kefenlenerek, defnedildi.

Senaryo gereği deprem sonrasının tatbikatı yapıldı

Öncelikli olarak teorik eğitimin verildiği tatbikatta, senaryo gereği Mersin’de yaşanan deprem sonrası enkaz altından çıkarılan cenazelerin defin işlemleri uygulamalı olarak yapıldı. Teorik ve pratik olarak iki aşamalı verilen eğitimde, cenaze nakil aracı kullanımından kimlik belirleme işlemlerine, yıkama, kefenleme işlemlerinden cenaze namazı kılımı ve defnedilme aşamasına kadar her basamak ilgili görevlilere uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimlerde defin sırasında gerekli olan zemzem suyu, gül suyu ve çörek otu gibi tüm malzemelerin kullanımı anlatılırken, cenaze namazı da kılındı.

Amaç acil durumlarda sorun yaşanmaması

Eğitim, yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlarda müdahale ve defin işlemlerinin en hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için verildi. Eğitimler, destek çözüm ortağı olan Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet ve Sağlık Müdürlükleri, İl Müftülüğü, İl Nüfus Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı, 112 Acil Çağrı Merkezi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın ilgili personellerine verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79