BÜYÜKŞEHİR’DEN OYUNCAK KAMPANYASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN OYUNCAK KAMPANYASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN OYUNCAK KAMPANYASI

 HER ŞEY ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ BİR TEBESSÜM İÇİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi, maddi yetersizlikler nedeniyle oyuncak sahibi olamayan çocukların yüzünü güldürmek için bir kampanya başlattı. Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun yürüttüğü “Kullanmadığımız Oyuncakları Saklamıyoruz Paylaşıyoruz” kampanyası büyük ilgi görüyor. Büyükşehir bünyesindeki daire başkanlıkları personellerinin desteği ile yürütülen kampanyanın kent geneline yayılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de oyuncaksız tek bir çocuk kalmaması için örnek bir kampanyaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Kullanmadığımız Oyuncakları Saklamıyoruz Paylaşıyoruz” kampanyası ile Mersin’de oyuncaksız çocuk kalmaması hedefleniyor.

Çocukların mutluluklarına ortak olup, yüzlerinde tebessüm oluşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, kampanyayı kent geneline yaymak istiyor. Kampanya sayesinde toplanan oyuncaklar belki de hayatlarında hiç oyuncak sahibi olmamış çocuklara ulaştırılacak. Bir çocuğun yüzündeki gülümseme olabilmek adına, Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından hayata geçirilen proje sayesinde, toplanan oyuncaklar Mersin’de yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak.

Kampanya çığ gibi büyüyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından daire başkanlıklarına götürülüp asılan afişler ve bırakılan kutular ile oyuncak toplama kampanyası çığ gibi büyüdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerinin bir fikri olan kampanyaya ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi çalışanları katılım sağladı. Özellikle bir köşeye atılmış, artık kullanılmayan oyuncakları, maddi imkânsızlıklar sebebiyle oyuncak sahibi olamayan çocuklara götürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocukların yüzlerinde birer tebessüm oluşturulması amaçlanıyor. Kampanya için oluşturulan kutulara renk renk peluşlar, arabalar, toplar ve bebeklerin yanı sıra kitap da bırakılabilecek.

“Çorbada bizim de tuzumuz olsun”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışanları da “Çorbada bizim de tuzumuz olsun” diyerek, oyuncak kampanyasına destek verdi. Çalışanlar evlerinde çocuklarının oynamadığı oyuncakları kutulara attı, evinde oyuncağı olmayanlar ise yardım kampanyası için oyuncak satın aldı.

Kampanyaya verilecek olan desteğin büyümesi için bir de video da hazırlanacak. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi, hazırlanan videoyu sosyal medyada paylaşacak ve gönüllülerin kampanyaya destek vermesi sağlanacak. Bu sayede hem kampanya büyüyecek, hem de belediye personellerinin dışında bu yardım kampanyasına vatandaşların da katılımı sağlanacak. Proje, ilgi gördüğü sürece devam ettirilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79