Büyükşehir’in Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Hazır

Büyükşehir’in Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Hazır

Büyükşehir’in Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Hazır


Şehir Tiyatroları ‘Sevgili Doktor’ İle Perde Diyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. Seyirciyle buluşmak için gün sayan Şehir Tiyatroları oyuncuları, provalarına başladı. Ekim ayında başlayacak 2019-2020 sezonunda Anton Çehov’un Sevgili Doktor’undan Orhan Kemal’in Murtaza’sına, Samed Behrengi’nin Küçük Kara Balık’ından Baran Güler’in Uğurböceği Pani ve Muhteşem Serüveni’ne kadar birçok oyun Mersinli tiyatro severler için sahnelenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren ve Mersinli tiyatro severleri yüzlerce oyunla buluşturan Şehir Tiyatroları, perdelerini açmak için gün sayıyor. Yeni sezon için yoğun bir çalışma temposu içerisine giren şehir tiyatrosu oyuncuları provalarına devam ediyor.

Yeni sezonun ilk ayrıntılarını ise tiyatro severlerle paylaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Aksoy “2019-2020 sezonu için Ekim ayının ikinci haftası ‘perde’ diyeceğiz. İlk olarak Anton Çehov’un Sevgili Doktor adlı oyununu seyirci ile buluşturmayı planlıyoruz. Ardından çocuk oyunlarımızla devam edeceğiz. Küçük Kara Balık adlı oyunumuzu sahneleyeceğiz. Küçük kardeşlerimizi oldukça keyif alacakları oyunlarla buluşturacak ve her Pazar günü sahnede olacağız. Onun ardından Orhan Kemal’in Murtaza adlı oyunuyla devam edeceğiz. Daha başka oyunlarımız da olacak. 2019-2020 güzel bir sezon olacak. Seyircilerimiz bizi beklesinler.” diyerek yeni sezonu heyecanla bekleyen Mersinli tiyatro severlere seslendi.

Şehir Tiyatroları Ekim ayının ilk haftası ‘Perde’ diyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ekim ayının ilk haftası perdelerini açacak. İlk olarak Neil Simon uyarlamasıyla Anton Çehov'un kısa oyun ve öykülerinden yola çıkılarak yazılan "Sevgili Doktor" adlı oyun, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenecek. İnsan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü gibi konulara mizahi bir dille yaklaşılacak olan oyunda birbirinden bağımsız 7 hikaye canlandırılacak.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36