Çağla çıktı: Kilosu 40 lira

Çağla çıktı: Kilosu 40 lira

Çağla çıktı: Kilosu 40 lira

 

Yılın ilk çağlasının çıktığı Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Akdere mahallesinde badem çağlası üreticisi çağlanın kilosunu 40 liradan satıyor.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Turfanda üründe Türkiye’de öncü olan Silifke ilk badem çağlasının hasadını yaptı. Yaklaşık bir hafta önce hasat edilmeye başlanan badem çağlasının kilosu 60 liradan başladı. Şuan ise kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

Hasadı çoğalmasıyla birlikte fiyatı da düşen çağla üreticisini sevindiriyor.

Yetiştirmesinin de çok kolay olduğunu, orman bitkisi olarak ta geçen bademin özel bir bakım istemediğini belirten Üreticiler, hazırladıkları 250 gramlık paketlerde de perakende satış yapıyor. Komisyoncu satışlarında fiyatın düşük olduğun ve fakat perakende satışlarda daha iyi para kazandıklarını söylediler.

Üreticiler, “Bizler fiyattan oldukça memnunuz. Badem ağaçlarımıza her geçen yıl yenisini ekliyoruz. Bölgemiz ılıman bir iklime sahip olduğu için ağaçlarımız erken meyve veriyor. Şuanda günde 200-300 kilo arasında çağla topluyoruz. Bundan 20 gün önce ilk çağlayı turfanda olarak 60 TL’den topladık verdik. Şimdi fiyatları biraz aşağı çektiler. 30 ila 40 TL den veriyor. Günlük ortalama 200-300 kilo ya kadar çağla veriyoruz.”diye konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36