Çakacak: “sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguluyoruz”

Çakacak: “sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguluyoruz”

Çakacak: “sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguluyoruz”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’i dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguladıklarını belirterek, Turizm Haftası’nı kutladı.

Vali Çakacak, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Çakacak mesajında, günümüzde iletişim ve ulaşım sektörlerinde yaşanan ilerlemeler ve küreselleşmenin etkileriyle ülkeler arasındaki sınırların adeta kalktığını ve bireylerin refah seviyesinin yükselmesi ile birlikte insan hareketinin gittikçe arttığını ifade etti. Turizmin artık yeni yerleri görmek için yapılan bir seyahat olmanın çok daha ötesine geçerek, kültürler arası etkileşim ve ilişkileri en üst düzeyde yaşatan, farklı kültürleri çeşitli topraklarda buluşturan bir güç haline geldiğine dikkat çeken Çakacak, “İnsanların birbirini tanıma ve anlamalarına aracılık eden, insanları birbirine kaynaştıran ve böylelikle evrensel barışa da büyük katkı sağlayan turizm, aynı zamanda ülkeler ve toplumlar için yeni ve büyük bir gelir kaynağı da oluşturmaktadır. Tüketicinin değişen profiline bağlı olarak oluşan pazarlarda yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip Türk turizmi, gerçekleştirilen atılımlarla dünya turizmi içerisindeki payını ve önemini gün geçtikçe arttırmaktadır” dedi.

Mersin Valiliği’nin, kentin tüm dinamikleri ile birlikte Mersin turizmini geliştirmek için çalıştığını vurgulayan Çakacak, “Muhteşem doğal zenginliğe, yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan tarihi ve kültürel bir mirasa sahip Mersinimizin sahip olduğu zenginlikleri ekonomik değere dönüştürerek, dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguluyoruz. Bu amaçla hükümetimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve sektör temsilcilerimiz tarafından ilimizin turizm gelir pastasından daha fazla pay almasını sağlayacak yatırımları hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda gerek ilimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlikler ile gerekse de ülkemizde ve dünyada yapılan fuar ve organizasyonlar ile Mersinimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Zengin kültürel varlıkları, eşsiz doğası, köklü geçmişe sahip kültür ve sanat yapısı ile turizmin her çeşidine imkan sağlayan ülkemizde ve adeta bir yeryüzü cenneti olan Mersinimizde turizm bilincini geliştirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’nın turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasına ve daha ileriye götürülmesine katkı sağlamasını diliyorum. Bugüne kadar turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79