Can eriği 12 liraya düştü

Can eriği 12 liraya düştü

Can eriği 12 liraya düştü

  

Türkiye’nin önemli meyve ve sebze deposu olan Silifke’de örtü altında ilk çıktığında kilosu 300 liraya kadar satılan eriğin, açık alanda hasadına başlanmasıyla birlikte fiyatlar 10 liraya kadar düştü.

HABER: ATİKE CEYLAN

Havaların birden ısınmasıyla birlikte açık alanda irileşen erikler üreticisini hem verimi hem fiyatı ile güldürdü.

Açık alanda rekoltenin yükselmesiyle birlikte fiyatı da hızla düşen can erini artık bütün sofralarda yerini alacak.

Geçen yıl  1,5 dönüm erik bahçesinden yaklaşık 1 ton ürün alan Silifke’nin Karakaya Mahallesinde erik üreten  Sadık Doğdu, bu yıl verimin çok güzel olduğunu ve 3-4 ton arasında ürün beklediklerini söyledi.

Her yıl bakımında yanlışlıklar yaptıklarını fark ettiklerini belirten üretici Doğdu, bu yıl Ziraat Mühendisi Esin Kurnaz ile çalışıp doğru zamanda doğru ilaç ve gübre kullandıklarını ve verimin iki üç kat arttığını söyledi.

Erik fiyatlarında ise geçen yıl 1, 5 dönümlük erik bahçesinden 3 bin lira gibi bir para kazanırken bu yıl 13 bin lira para kazanmayı beklediklerini sözlerine ekledi.

Erikten bu yıl çok memnun kaldığını da belirten Üretici Doğdu, “Bizi doğru bilgileriyle yönlendiren ziraat mühendisimiz Esin Kurnaz hanıma da ayrıca teşekkür ediyoruz. Doğru bildiğimiz ve yıllarca yanlış yapılan bilgilerimizi düzelti. Bu yıl onun bilgilerden güvendik ve şükürler olsun veririmizi oldukça arttı. Her üreticiye tavsiyem bir ziraat mühendidi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36