Canlı Bomba Saldırısı! 10 Ölü, 15 Yaralı Var

Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba kendini patlattı. İstanbul'un birçok yerinden duyulan şiddetli patlamada ilk bilgilere göre; 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Canlı Bomba Saldırısı! 10 Ölü, 15 Yaralı Var

İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Dikilitaş ile Alman Çeşmesi arasında, saat 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, Dikilitaş'ın hemen yanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Şiddetli patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet'teki patlamanın Suriye kökenli bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

ERDOĞAN, "CANLI BOMBA" DEDİ, UYRUĞUNU AÇIKLADI 

İstanbul'u kana bulayan Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayla ilgili ilk resmi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum." dedi.

 

PATLAMADA YARALANLAR

Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralıların büyük bir bölümü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Patlamada yaralanıp hastanelere götürülen yabancı ülke vatandaşının 11 olduğu belirlendi. Yaralı turistlerin kaldırıldıkları hastaneler ve ülkeleri şöyle:

Samatya Hastanesi: 2 Alman vatandaşı, 1 Peru vatandaşı

Cerrahpaşa Hastanesi: 3 Alman vatandaşı

Çapa Hastanesi: 3 Alman vatandaşı

Haseki Hastanesi: 1 Alman vatandaşı, 1 Peru vatandaşı

İKİNCİ BOMBA İHTİMALİ

Çevik Kuvvet ekibi ile polis helikopteri çevrede önlem aldı. Patlamanın canlı bomba eyleminden kaynaklandığı belirtiliyor. Bomba imha ekipleri, bölgede ikinci bir bomba olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor.


Kaynak: Haberler.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36