Cehennem’in zemini temizlendi

Cehennem Obruğunun zemini kurumların ortak çalışması sonucunda, AKUT ekipleri tarafından temizlendi.

Cehennem’in zemini temizlendi

Silifke Belediyesi ve AKUT Mersin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik ekibin 3 gün süren çalışmasıyla yapılan temizlik çalışmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Belediyesi, Mersin Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Silifke Müze Müdürlüğü destek verdi. Bölge turizmi olarak oldukça önem taşıyan Cehennem obruğunun temizliğine Silifke Kaymakam’ı Şevket Cinbir, Mitoloji ve Arkeoloji uzmanları ve Özgecan Aslan’ın babası da katıldı.

 

Mersin AKUT lideri Hakan Topal gazetecilere yaptığı açıklamada; Silifke Belediyesiyle bir ay önce yaptıkları görüşmeler sonucunda bu önemli etkinliği bu gün gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Topal, “Yaptığımız altyapı çalışmasından sonra Silifke Belediyesi ve diğer kurumların verdiği destekle beraber 15 kişilik ekibimizle 3 günlük çalışma sonucunda Cehennem obruğunun zemini ve çevresi temizlendi. 130 metrelik yüksekliği bulunan mağaranın zeminine inmek için ip sistemi entegre edilerek ve gerekli önlemler alınarak bir buçuk saatlik bir iniş gerçekleştirdik. İniş sonrasında zeminde bulunan çöpler ekiplerimiz tarafından toplandı ve asansör görevi şeklindeki iplerle yukarıya çekildi. Bu organize çalışmada yaklaşık 60 çuval çöp toplandı. Hedefimiz 150 çuval çöp toplanmak. Ben ve ekibim bu önemli çalışmaya destek veren tüm kurumlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” Dedi.

 

“ÇÖPLERİMİZİ ÇÖPE ATALIM”

Cehennem obruğundaki çalışmaları yerinde gören ve destek veren Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, tarihsel değerlerimizin en iyi şekilde korunması gerektiğini belirtti. Kabahasanoğlu, “ Cehennem mağarası mitolojide bahsedilen ve adı geçen önemli tarihi değerlerimizden birisidir. Bu önemin farkındayız ve farkında olmalıyız. Bu gün AKUT ekibinin yaptığı bu önemli çalışma değerlerimize sahip çıkma açısından örnek olmuştur. Tarihi yerlerin temiz olması açısından vatandaşlarımızın da daha duyarlı olup çöplerini çöp kutularına atmaları ve bu anlamda sağduyu olmaları gerekmektedir” dedi.

 

Temizlik çalışmasına katılan ve destek veren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise böyle organize bir çalışmadan dolayı tüm kurumları kutladığını belirtti.

 

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Esen Tol da bölgedeki tarihi ve turistik yerlerin korunması ve temizlenmesi için her türlü desteği verdikleri belirtti.



















 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79