CHP’ den Basın Açıklaması

CHP’ den Basın Açıklaması

CHP’ den Basın Açıklaması

 Silifke İlçe Başkanı Cemil Sungur  halkın sorunlarını ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirmeye çalışmıştır.

 Silifke İlçe Başkanı Cemil Sungur yaptığı açıklamalarda   yapılan haksız yere işten çıkartılmaların ve haksız atamaların olduğunu belirtmiştir. Cemil Sungur “Bir çok arkadaşımız siyasal tercihlerinden dolayı cezalandırılıp işten çıkartılmaktadır yada mobbing uygulamasına tabi tutulmakta, meslekleri ile bağdaşmayan görevlere atanarak bezdirilip, baskı ve zorlama ile pes ettirilerek istifa etmeye zorlanmaktadırlar. Bayan arkadaşlarımızın bir çoğu kafelere gönderilip kendileri için uygun olmayan akşam saatlerinde çalışmaya zorlanmakta ve bu arkadaşlarımızda çalıştıkları bu yerlerde kendilerini taciz edici olaylarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak yapılan Sayağzı kreşi, kale seyir terası ,kafe Bell, çamlık mesire alanı,halk ekmek,sevgi evi gibi  hizmete açılan bir çok yerler kapatılarak yada yandaşlara ihale edilerek verilmekte vatandaşlarımızın bu yerleri ücretsiz yada ucuz bir şekilde kullanabilmeleri ortadan kaldırılmaktadır.Bütün bu yapılanları CHP olarak kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir.Silifke halkı bu konulara duyarsız kalmamalıdır ve kalmayacaktırda.

     Onuru ve namusu ile çalışıp evine ekmek götürmekten başka hiçbir derdi olmayan bu arkadaşlarımızın işleriyle ekmekleriyle terbiye edilip işten çıkartılmaları yada istifaya zorlanmaları asla kabul edilebilecek şeyler değildir.   Yasal ve hukuki hakları sonuna kadar aranacaktır. Arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarındayız. Hepsinin yaşadıkları duyguları biliyoruz ve içimizde hissediyoruz. Asla yalnız değillerdir. Bir ekmeğimiz varsa bölüşür yeriz. Bundan kesinlikle emin olsunlar. Bu konuda sayın Belediye yetkililerini daha duyarlı olmaya ve birazcık vicdanları varsa insanların ekmekleri ve aşı ile uğraşmamaya davet ediyorum.

   Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Birbirimizin yüzüne bakacağız. Birbirimizle oturup konuşabilme,çay içebilme ihtimal ve imkanlarını ortadan kaldırmayalım. İnsanların ekmekleri ile oynamayalım. Farklı bir şekilde değerlendirip Büyükşehir Belediyesi ve onun kuruluşları da aynı anlayışı benimser ve intikam ve hesap sorma zihniyeti ile hareket edecek olurlarsa burada bir sürü insan ekmeğinden olur ve işsiz kalır. Ama CHP ‘sinde insanların ekmekleri ile oynama gibi bir anlayış ve intikamla siyaset yapmak gibi bir düşünce asla ve asla söz konusu değildir. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden birisi olan Büyükşehir belediye başkanımız sayın Vahap Seçer’in en benimsediği anlayış “İşini en iyi şekilde yapma” anlayışıdır. İşini iyi yapan hiçbir çalışan ile derdimiz yoktur. Bizim CHP si ve Büyükşehir belediyesi olarak tek derdimiz daha çok hizmet ve daha çok insana iş anlayışıdır. Dürüst çalışıp militan particilik anlayısı ile siyaset yapmadıktan sonra hiç kimsenin işiyle aşıyla sorunumuz yoktur ve olmayacaktır da. Aynı anlayışı, Silifke belediyesi yöneticilerinden de beklemekteyiz.Bu herkes tarafından da böyle bilinmelidir.       

 Artık siyaset yapan insanların ve siyaset kurumlarının en önemli gündemi ülkemizin gerçek sorunlarına çözüm üretmek olmalıdır. CHP’nin en önemli gündemi de bundan sonra ülkemizdeki işsizlik, ekonomi, eğitim sistemi ve adaletsizlik gibi gerçek sorunlara çözüm üretmek olacaktır. Ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu son seçim sonuçları ile net bir şekilde görülmüştür. Nefret ve kavga iklimi ortadan kalkacaktır. Barış ve sevgi dili hakim olacaktır. Birleştiricilik ve kapsayıcılık daha çok genişletilecek, baskı, dayatma ve ayrıştırma olmayacaktır. Demokrasi ve özgürlük en üst standartlarda olacak, insanlar düşüncelerini rahatlıkla korkmadan söyleyebilecektir. Bu anlayışların önünde kimse duramaz. Bu anlayış değişiklikleri ilgili bundan sonra ülkemizde çok önemli gelişmeler yaşayacağımızdan kesinlikle eminim.

  Ayrıştırma yok, ötekileştirme yok, barış ve kardeşlik var. Ülkemizin işsizlik gibi, ekonomi gibi, adaletsizlik gibi, eğitim sistemi gibi gerçek sorunlarına eğilmek ve bu sorunlara çözüm üretmek var. CHP’nin en önemli gündemi bundan sonra ülkemizdeki bu sorunlara çözüm üretmek olacaktır.  Partimiz İstanbul seçimleri ile pekiştirilen birlik, beraberlik, sevgi ve barışa dayalı bu anlayışını önümüzdeki süreçte tüm Türkiye’ye yayacaktır. Hedef tüm Türkiye’dir. Başarısız olduğumuz yerlerde neden başarısız olduğumuzun nedenlerini ve sonuçlarını belirleyip bu nedenlere göre çalışmalar yapacaktır. CHP’si bundan sonra her yerde başarılı olmak zorundadır. Başka hiçbir alternatif yoktur.  Tekrar ediyorum,CHP’si olarak onuru ve namusu ile çalışıp evine ekmek götürmekten başka hiçbir derdi olmayan bu arkadaşlarımızın işleriyle ekmekleriyle terbiye edilip işten çıkartılmaları yada istifaya zorlanmaları asla kabul edilebilecek şeyler değildir.

   Hepsinin yaşadıkları duyguları içimizde hissediyoruz. Asla yalnız değildirler. Yasal ve hukuki hakları sonuna kadar aranacaktır. Partili avukatlarımızla birlikte arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarındayız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36