‘CHP TERÖRE KARŞI DİK DURUŞUNU SÜRDÜRECEK’

‘CHP TERÖRE KARŞI DİK DURUŞUNU SÜRDÜRECEK’

‘CHP TERÖRE KARŞI DİK DURUŞUNU SÜRDÜRECEK’

 

 

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimini kınadı. Çamak,  “CHP teröre ve şiddete karşı dik duruşunu sürdürecek” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde olduğu parti konvoyu ArtvinŞavşat'taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak üzere Ardanuç ilçesine giderken kırsal alanda silahlı saldırıya uğramış, saldırıda CHP Genel Başkanı yara almadan kurtulurken bir asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Genel Başkan’a ve partililere yönelen saldırıyı kınadı.

 

Çamak, “CHP konvoyunun geçeceği güzergâhta gerçekleşen bu menfur saldırı tesadüfi değildir, önceden planlanmış bir sinsi ve siyasi suikast girişimidir. Bu saldırılar, ne partimizi ne Genel Başkanımızı ve de partililerimizi korkutamaz, sindiremez. CHP, dün olduğu gibi daima Cumhuriyet’in ve ülkemizin birlik beraberliğinin teminatı olmaya devam edecektir” dedi.

 

Bu saldırının, CHP’nin terör karşısındaki dik duruşunu hedef aldığını kaydeden Çamak, “CHP  ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu teröre karşı net ve kararlı bir tavır sergilemiş ve bu tavrını hep sürdürmüştür. Bu saldırının nedeni de budur.

Bu saldırı, Genel Başkanımız şahsında ülkemizin dirliğini ve bekasını hedef almıştır. Terörizm asla amacına ulaşamayacak, teröre karşı tavizsiz duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi hedef alanlara karşı tek vücut olmaya, teröre ve demokrasi dışı her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’e ve demokrasiye daima sahip çıkan, demokratik ilkelerden asla taviz vermeyen Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Demokrasi ve özgürlük yürüyüşümüzü, demokratik bir Türkiye yaratma mücadelemizi de hiçbir saldırı, baskı ya da tehdit kesintiye uğratamayacaktır.  Ülkemizin aydınlık yüzü CHP, ilkelerinden taviz vermeksizin demokrasi mücadelesini sürdürecektir. Bu saldırı esnasından çıkan çatışmada şehit olan askerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36