Çiçekler açtı bahar kapıdan baktı

Silifke’de baharın müjdecisi erik ve badem ağaçları çiçek açtı.

Çiçekler açtı bahar kapıdan baktı

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Göksu Vadisi Köyleri Sabak ve Keben Köyünde üretimi yapılan örtü altında ki erik bahçeleri çiçek açtı. Ayrıca açık alanda yetişen badem ağaçları da açan çiçekleriyle adeta baharı müjdeledi.

Açan çiçeklerle birlikte arılar ve kelebekler adeta bayram etti. Çiçekleri açan bademler aynı zamanda Türkiye genelinde çağla olarak tüketilecek ilk badem olma özelliğini taşıyor.

Bademlerin Türkiye’nin en erkenci çağla bademi olduğunu belirten Akdere mahalle halkı,

"Bademlerimiz erkenden çiçek açtı. Bu bademler çağla badem olarak değerlendirilecek. Şubat sonu ya da martın başında kısmet olursa ilk çağla bademleri yiyeceğiz. Türkiye’nin de en erkenci çağla bademi olacak" diye konuştular.

Vatandaşlar, “Şu anda arılar tozlanma yapmakta, meyve tutumuna yardımcı olmaktadır. Arılar bayram etmektedir, baharın gelmesini badem çiçekleriyle kutlamaktadır. Biz de çiçekleri gördükçe mutlu oluyoruz, huzurlu oluyoruz. Kuş cıvıltılarıyla birlikte insanlar neşeli oluyor" diye konuştu.

Yağmurlu günlerin ardından ısınan havayla birlikte açan çiçekler arılar ve kelebeklere adeta bayram ettirirken, ortaya çıkan görüntü ise izleyenler için görsel şölene dönüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36