Cinbir, “Birlik ve beraberliğimiz daim, yarınlarımız aydınlık olsun”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mersin'in Silifke ilçesinde Anıt Meydanı'nda tören düzenlendi.

Cinbir, “Birlik ve beraberliğimiz daim, yarınlarımız aydınlık olsun”

 

 HABERLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR İÇİN GALERİYİ TIKLAYIN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mersin'in Silifke ilçesinde Anıt Meydanı'nda tören düzenlendi.

Tören Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, makamında tebrikleri kabul ettikten sonra alana geçilmesiyle başladı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turğut’un halkı selamlamasının ardından Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Ardından öğrencilerin şiir ve kompozisyon okuması ile devam eden programında öğrenci guruplarının gösterisinin ardından kortej geçişiyle yapıldı ve son olarak kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaymakam Cinbir, burada yaptığı konuşmada, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenerek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen, silah arkadaşı ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

 

Cumhuriyet Bayramı'nın milletçe büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğunun yaşandığını vurgulayan Cinbir, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

 

Kaymakam Cinbir’in halka hitaben yaptığı konuşmasında şunlar yer aldı: “Sevgili Silifkeliler, Değerli Dostlar , Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Milletçe büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk Milletinin istiklal ve istikbaline kasteden düşmanlara karşı 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıkan Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı;

"Ya İstiklal Ya Ölüm" anlayışla, kadınıyla-erkeğiyle, genciyle-yaşlısıyla büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, bütün yokluklara ve zorluklara rağmen dünyada eşine ender rastlanan bir zafer kazanılmış ve bu zafer Cumhuriyetin kuruluşu ile de taçlandırılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü bir devlet geleneğinin, binlerce yıla dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin, tarih sahnesindeki varlığı mazlumlar için umut zalimler için korku kaynağı ve insanlık için gurur vesilesi olmuş bir milletin emeği, istiklal ve istikbal anlayışının, vatan sevgisinin vücut bulmuş halidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; insanlığın son kalesi olarak kurulduğu değerlerle sonsuza kadar yaşayacaktır. Çünkü Kurtuluş mücadelemizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimizi kuran ve hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Bu ruh; 1071'de Anadolu kapılarını Türklere aralayan, 1453'de İstanbul’u fethedip bir çağ kapatıp bir çağ açan,

üç kıtaya sevgiyi, adaleti ve insanlık değerlerini taşıyan, Çanakkale'yi geçilmez yapan, Kocatepe’de haykıran, Urfa’yı Şanlı, Antep’i Gazi, Maraş’ı Kahraman yapan, Sakarya’yı şanlandıran ruhtur. Bu ruh; bu memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken hain terör örgütleri ile yıllarca yılmadan ve kararlılıkla mücadele eden ruhtur. Bu ruh; kadınıyla-erkeğiyle, genciyle- yaşlısıyla, vatanına, istiklaline, cumhuriyetine, iradesine kasteden ihanet şebekesine haddini bildirerek 15 Temmuz Destanını yazan ruhtur.

Böylesi bir ruha sahip bir milletin mensubu olmak büyük bir ayrıcalıktır.

Bütün geçmişinde, mazlumlara sırtını dönen değil evini ve ekmeğini paylaşan, tercihini her zaman haktan ve adaletten yana kullanan bir millet olarak; önümüze çıkarılmaya çalışılan her engeli aşarak insanlığın ortak vicdanındaki, bölgemiz ve dünyadaki tüm mazlumların yüreğindeki umutları canlandırmaya ve beslemeye devam ediyoruz.

Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp bir olacak, iri olacak, diri olacak; geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirme, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder M. Kemal Atatürk’ ün Türk Milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma amacını gerçekleştirmek daha da güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Silifke’deki kurumları olarak; bir yandan Silifke’deki eğitim seviyesini yükseltmek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımızı gençliğe, gençlerimizi de geleceğe hazırlama, bir yandan da Türkiye Cumhuriyetinin sosyal devlet olması anlayışından hareketle toplumun her kesimine hizmet etme, sosyal yardım ve soysal hizmete ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ve engellilere kucak açıp sıkıntılarını azaltma ve paylaşma, bu hususta sosyal duyarlılığımızı geliştirme çabası ve gayreti içindeyiz. Silifke’de yaşayan, görev yapan herkes bu konuda azami gayret göstermelidir. Bunun için bireyin söz sahibi olduğu Sivil Toplum Örgütlerinin geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi gerektiği inancını taşıyoruz.  

Devletimizin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak Silifke'yi sahip olduğu marka değerine taşımak için; kültür ve turizm, tarım ve ticaret, gençlik ve spor, sağlık ve eğitim, sanayi ve ulaşım gibi bir çok alanda yapılan yatırım ve hizmetlere adeta Akdeniz 'i ısıtan bir güneş haline getirmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu anlamlı günde; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, O'nun Silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim, yarınlarımız aydınlık olsun.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36