Çocuklara ‘Su’ anlatıldı

Dünya su günü coşkusu ilçelerde devam ediyor.

Çocuklara ‘Su’ anlatıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında Erdemli ve Silifke’de öğrencilere eğitim verdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, TEMA Vakfı işbirliğiyle, İlçelerdeki eğitimlerine Erdemli ve Silifke ilçelerinde İlköğretim okullarındaki yaklaşık 1200 öğrenci ile devam etti.

TEMA Vakfı Gönüllüleri ise “Çevre ve Su Tasarrufu” konularında slayt eşliğinde sunumlar yaparken, MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ise; MESKİ’nin görevleri ve yapılan çalışmalar ile İlgili bilgilerle başladığı eğitimde,  su ve suyun önemi,  su tasarrufu, içme suyundan numune alma ve analizler, atıksu arıtımı ve atıksu arıtma tesislerimizle ilgili bilgileri verildiği sunumları yaptılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “ Kavuklu ve Pişekâr” adlı ortaoyunun gösterisi ile Sevimli Kuklalar ise mizansen oyunları ile su tasarrufunu, öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini sağladılar.

Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Erdemli ve Silifke İlköğretim okullarından eğitime gelen öğrenciler ve öğretmenler, ilçelerinde bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ve MESKİ Yetkililerine teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36