Define uğruna dinamit patlatacaklardı

Define için yerleştirdikleri dinamiti patlatamadan yakayı ele verdiler.

Define uğruna dinamit patlatacaklardı

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Defineye ulaşmak için kazı çalışması yapan defineciler sert kayalara rastlayınca dinamitle patlatmayı düşünseler de yakayı ele verdiler.

Silifke’de İlçe Jandarma Komutanlığı kaçak kazı yapan define avcılarına yönelik yaptığı operasyonda, patlatılmaya hazır dinamit ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Silifke İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler devriye görevi yaptıkları sırada, dağlık arazide bir hareketliliğin olduğunu tespit etti. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede Narlıkuyu Mahallesi Kızılisalı Mevkiinde Roma dönemine ait bir su sarnıcının içerisine yerleştirilen dinamitleri fark etti. Ekipler patlatılmaya hazır dinamitleri imha etti.

10 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde kazı yaptığı belirlenen Roma dönemine ait su sarnıcı içerisinde şahıslara ait araç ve gereçler ele geçirildi. Su sarnıcının içerisinde Roma dönemine ait insan figürleri kabartmalarının olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36