Doğa Koruma, Yasak ava göz açtırmıyor

Silifke'de Göksu Deltası'nda yasak av yapan 3 şahıs yakalandı.

Doğa Koruma, Yasak ava göz açtırmıyor

Edinilen bilgiye göre, 7. Bölge Müdürlüğüne bağlı acil müdahale ekibi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü av koruma personelinin ortaklaşa yürüttüğü Av ve Doğa Koruma faaliyetlerinde Mersin’in Silifke ilçesi Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde usulsüz avlanan 3 şahıs tespit etti.

Yapılan kontrollerde şahısların üzerinde yasaklı olan ses ve manyetik dalga yayan 1 adet cihaz, 2 adet yarı otomatik ila 1 adet çift kırma av tüfeğine el koyuldu.  Ayrıca yasak av yapan şahısların, koruma altında olan sakarmeke cinsi ördek vurdukları belirlendi.

Yakalanan 3 şahıssa, avcılık belgesi olmadan ve usulsüz avlanmadan dolayı toplam 5400 tl para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından basına yapılan açıklamada; sürdürülebilir avcılığın devamı için kontrol çalışmalarının aralıksız devam edeceği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79