Elvan, STK temsilcileriyle bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Bizim bölgemiz bir ateş çemberi hüviyetinde olmasına rağmen Türkiye bir cazibe merkezi olmaya ve istikrar adası olma konumunu korumaya devam edecektir. Bu konuda en ufak kaygınız olmasın. Her türlü önlemi alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" dedi.

Elvan, STK temsilcileriyle bir araya geldi

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve oda başkanlarıyla Tarsus Ticaret Borsası'nda bir araya geldi.

Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini söyleyen Elcan, geçen yıl ülkenin 2 seçim geçirmesinin yanı sıra hem içerisinde hem de dışında yaşanan olaylara rağmen yüzde 4'lük büyüme performansı gösterdiğine dikkati çekti.

Gelişmenin, istikrarın sürdürüleceğini belirten Elvan, "Bizim bölgemiz bir ateş çemberi hüviyetinde olmasına rağmen Türkiye bir cazibe merkezi olmaya ve istikrar adası olma konumunu korumaya devam edecektir. Bu konuda en ufak kaygınız olmasın. Her türlü önlemi alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Vatandaşların güvenini boşa çıkarmamak için her zaman ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Elvan, 2 aylık sürede seçim meydanlarında vermiş oldukların vaatlerin yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerini, mart ayı itibarıyla da bunların tamamını yapmış olacaklarını vurguladı.

Elvan, Mersin ve ilçelerindeki yatırımların da hız kesmeden devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her alanda yapılacak olan yatırımların bizatihi takipçisiyiz. Bunlardan biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı nasıl ve ne şekilde tamamlayacağımızı belirlemek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Bey ile bir araya geldik. Tekrar yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktığımızda benzer problemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz için buranın bizzat devlet tarafından doğrudan yapılmasına karar verdik. Bu çerçevede, kararı verdikten sonra Maliye Bakanlığımız, Hazine Müsteşarlığımız ve Kalkınma Bakanlığımızdan olumlu görüşler aldık. Dün itibarıyla Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından yapılması yönünde Yüksel Planlama Kurulu kararı için imza açıldı."

Suriye'de süren çatışma ortamına da değinen Elvan, "Biz o mazlumlara kucak açtık. O zalimlerin işkencesinden, eziyetinden kurtulup buralara kadar gelen mültecilere kucak açarak, bu kardeşlerimize büyük bir iyilik yaptık. Şuna inanıyorum, önümüzdeki günlerde, orta ve uzun vadede bunun karşılığını ülke ve millet olarak mutlaka alacağız. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Yeter ki bizim birlikteliğimiz, dayanışmamız ve kaynaşmamız devam etsin" dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın da katıldığı toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36